Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
rook
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: rook » 21 sie 2007, 12:08

Sprowadzeniem Polaka zainteresowany jest jego były klub - Wisła Kraków. Trener "Białej Gwiazdy" - Maciej Skorża - szuka napastnika po tym, jak z powodu ciężkiej kontuzji wypadł mu ze składu Andrzej Niedzielan.

Pomysł na ponowne zatrudnienie reprezentanta Polski wypłynął w zeszłym tygodniu. Żurawski, który w polskiej ekstraklasie strzelił 120 bramek, miałby zastąpić Andrzeja Niedzielana (w środę ma przejść w Niemczech operację kolana) - Jeśli Wisła rzeczywiście bierze mnie pod uwagę, to jest to dla mnie bardzo miła wiadomość - mówi Żurawski w wywiadzie dla Przeglądu Sportowego - Jestem piłkarzem Celticu i nie mogę komentować spekulacji transferowych, ale w przypadku Wisły jest trochę inaczej. Na pewno brałbym taką możliwość pod uwagę i sądzę, że w Glasgow zrozumieliby moją decyzję.

Kibice Wisły będą musieli uzbroić się w cierpliwość - choć działacze chcieliby piłkarza w swoim klubie jeszcze przed zakończeniem letniego okienka transferowego, to sam piłkarz przenosiny w sierpniu praktycznie wyklucza. - Jeśli rzeczywiście miałbym zmienić klub, to raczej nie teraz, tylko dopiero w styczniu. Jesienią zamierzam jeszcze powalczyć o miejsce w podstawowym składzie Celticu i dopiero później będę miał czas, by pomyśleć, jak powinna potoczyć się moja dalsza kariera - kończy Żurawski.

I coraz bardziej na powaznie bierze sie przyjscie Zurawskiego. Jest to dla kibiców Wisły extra nowina, po dwóch suchych latach wreszcie budujemy dobry team. Gorawski, Zurawski, Kosa, Niedzialan, Szymkowiak czyli cała czwórka która wyemigrowała na zachód(no Gorawski na wschód) i teraz wracają, ponieważ znów chcą odzyskać zaufanie Benhakkera. A wiadomo, wiek nie ten sam(gracz FK Moskwa 27 lat, Celt 31 lat, Kamil 30, zaś Wtorek 28, a Mirek 31), wiec nie są to młdzi piłlkarze a jeszcze by chcieli pograc w reprezentacji :wink: Kazdy zatrzymał sie na etapie rozwoju po felernym Mundialu '06, gdzie Polska wypadła jak wypadła, a każdy w tych piłkarzy przestał regularnie grywać w swoim zespole. Pozdrawiam!

Wróć do „Polska”