:hah: pewnie lewica to tylko głosi wolną miłośćTa prawicowa fascynacja skłonnością do przemocy - elementem niewątpliwie zwierzęcym w człowieku - zawsze wprawiała mnie w zdumienie.
a tak bardzo kochana przez lewaków Francja co robi dorocznie podczas swojego święta? A Fidel to po Hawanie to niby robi parady starych furmanek 8/Choć potrafię zrozumieć tę dziką ekscytację, jaką maszyny do zabijania wzbudzają u większości ludzi (przyznajmy ze wstydem: głównie mężczyzn), to nie potrafię pojąć, dlaczego jest ona nie tylko tolerowana, ale i promowana przez państwo.
.... pewnie talibów i benka otoczyć miłością ... a jak zabiją ci matkę w zamachu ... podziekój im będziesz miał zwrot za polisę ubezpieczeniowąAle gdyby którąś z armat opatrzono tabliczką: "Z tego oto działa nasi dzielni chłopcy zabili tysiąc talibów" - nie wątpię, że właśnie ona cieszyłaby się szczególnym powodzeniem wśród przechodniów.
Już wiem dlaczego ten .... nie zrobił tytułów naukowych w Polsce
Najlepsze są komentarze:
Etyka a London School of Economy???
Tekst kolejnego niedouczonego magistra:)
Himaleje absurdu w wydania Wyborczej
.... dziwię się, że tak "wielki" naukowiec nie odróżnia patriotyzmu od nacjonalizmu .. to wypisz wymaluj modelowy przykład naszych mediów idący często jeszcze dalej .... do oskarżania kogoś o nazizm i rasizm ... a właśnie autor do tego zmierzał wg. mnie.A przedkładanie interesów obywateli państwa, w którym akurat żyjemy, ponad interes pozostałych ludzi jest poważnym występkiem moralnym.
ok ... tylko co to ma wspólnego z uroczystościami do których nawiązywał autor. No chyba, że na czołgach były napisy ... przeznaczone wyłącznie do użycia przeciwko czarnym...Niemcom itp.Dlatego granice państw nie wyznaczają granic naszych zobowiązań moralnych, a życie każdego człowieka powinno posiadać dla nas taką samą wartość - bez względu na to, czy ów człowiek jest czarny, czy biały, czy mieszka po tej stronie Odry czy po drugiej.
Kolejny fragment to jeszcze większe głupoty potwierdzające, że autor pisze o nacjonalizmie. Bo faktycznie narodził się w połowie XIX w. Ciekawe jakby zakwalifikował zryw powstania kościuszkowskiego, zryw przeciwko najeźdźcom w XVII w.
Z tego co mi się wydaje (może się mylę) to Kaczyńscy kreują się na piłsudczyków, wiec trudno oskarżać ich o to co pisze autor. Przecież zryw przeciwko bolszewikom w 1920 roku był ogromny i łączył nie tylko wszystkie warstwy polityczne ale i narodowościowe, np. liczne rzesze Białorusinów . Był to natomiast ogromny przykład patriotyzmu, a tylko dzięki pamięci i kultywowaniu postawy patriotycznej naród istnieje i jest w stanie przeciwstawić się zagrożeniom współczesnego świata. To dzięki temu Brytyjczycy są nieugięci wobec zamachów terrorystów islamskich i ich próby manipulacji opinią publiczną. Niestety kultywująca od kilku lat postawy tobie bliskie Hiszpania, czy Francja nie potrafi sobie z tym radzić. Wystarczył jeden zamach i od razu "chłopcy benka" wpłynęli na nastroje wyborców. Islam natomiast śmieje się z tych postaw i nie musi wykorzystywać siły. Dzieki swojej prostocie i "pustce" europejskiego społeczeństwa wdziera się nie napotykając oporów.