Primera Division (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy » 23 sie 2007, 12:32

JORNADA 1. 26/08/07

Athletic - Osasuna

Bardzo ciekawy mecz się zapowiada , Athletic w zeszłym sezonie ledwie uchronił się przed degradacją , na nadchodzący jednak ma wieksze aspiracje . Na San Mames przyjedzie Osasuna Pampeluna która liczy na przebudzenie swojego nowego nabytku Waltera Pandianiego - króla strzelców ostatniej edycji Pucharu uefa w barwach Espanyolu , dodatkowo jestem ciekaw jak zaprezentuje sie David Lopez ktory za blisko 6 Mln Euro przed sezonem opuścił drużyne z Navarry kosztem Basków ;)
Stawiam na skromne zwycięstwo Bilbao :)

Racing - Barcelona

Faworytem tego spotkania na pewno nie będą gospodarze , mimo wszystko po cichu liczę na małą niespodzianke . Być może możliwość debiutu w spotkaniu przeciwko Barcelonie będzie miał możliwość nasz Ebi Smolarek który prawdopodobnie wzmocnił Racing . Drużyne z Santander w tym okienku opuściło 2 kluczowych graczy (Javier Balboa i Nicola Zigic )
Ciekawi mnie jak zaprezentuje sie w ligowym debiucie tridente wraz z Thiery'm Henry'm 8)

Murcia - Zaragoza

Real Murcia , beniaminek Primera Division wcale nie będzie chłopcem do bicia w tym sezonie , można wymienic chociaż kilku piłkarzy tego klubu takich jak Mejia , Pablo Garcia czy też Fernando Baiano .
Saragossa natomiast pozbyla sie filara defensywy Gaby Milito .
Mimo wszystko Real to wciąz Real , i stawiam na zwyciestwo gosci ;)

Mallorca - Levante

Mecz jak mecz typowy średniak , Majorka ma przywilej własnego boiska , i Davida Guize z Getafe , zaś dla Beniaminka to 2 sezon jest najgorszy i mysle ze powtorzt sie sytuacja z przed 4 i 3 lat , kiedy to posiedzieli 2 lata w PD i spadli . Ale nienależy zapominać że Goscie spod Valencii mają w swoim składzie niezawodnego Moustapha Rige ;D (sobowtóra Balboy i Drenthe :lol: )
stawiam na gospodarzy ;)

R. Madrid - At. Madrid

119 mln. na transfery w tym sezonie Królewskich 11 Wzomcnien , Nowy trener (:/) ... Pre Sezon = Tragedia , 5 porażek bodajze na 9 meczy . Nienajlepiej wyglada to na papierze , ale gra efektowna ma byc przecie :lol: jeszcze ten dzisiejszy wywiad z Capello mnie dobił :/
A Atletco Pomimo straty Torresa i Petrova była jedną z ciekawszych ekip na rynku transferowym . Forlan , Reyes , Simao czy Luis Garcia ...
Sam mecz bedzie interesujący , jestem ciekaw przywitania Antonio na SB ;P Stawiam na 1-1

Pozostałe dopisze potem :) , zapraszam serdecznie do tematu ;)

Wróć do „Hiszpania”