AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy » 26 sie 2007, 17:27

A więc możemy zapisać pierwsze trzy punkty na nasze konto :] Obawiałem się trochę tego meczu, (pierwsza kolejna, beniaminek a ci jak wiadomo często w pierwszych meczach gryzą trawę) ale jak widać bezpodstawnie. Cały czas kontrolowaliśmy przebieg spotkania, długo graliśmy piłką i rzadko zdarzały nam się głupie straty. Świetna zwłaszcza pierwsza połowa w wykonaniu rossonerich, o czym świadczą 3 strzelone gole. W drugiej widać było, zwłaszcza pod koniec, że chłopaki mocno się oszczędzają na mecz o Superpuchar Europy.

Ciężko kogoś wyróżnić, wszyscy zagrali dobre spotkanie. Świetnie po raz kolejny zaprezentował się Oddo, po którego kapitalnym wejściu w pole karne padł gol. Kaka mimo ze jakoś specjalnie się nie wyróżniał to i tak dwa trafienia na swoje konto zapisał 8). Kolejny bardzo dobry mecz Ambrosiniego, gol i naprawdę dobra gra w destrukcji- widać że opaska kapitańska mu służy. Nawet Gilardinio mimo że mało widoczny swoją cegiełkę do zwycięstwa dołożył wywalczając karnego, który może nie był ewidentny ale myślę że większość sędziów by go podyktowała. Nie wolno także pominąć dobrze grającej linii obrony, interwencje zarówno Kaladze jak i Nesty były pewne i co najważniejsze czyste.

Ogólnie więc nasza gra już od początku sezonu wygląda bardzo dobrze co wielce optymistycznie rokuje przed zbliżającym się wielkimi krokami meczu z Sevillą. Oby po tym spotkaniu mój humor był równie dobry co teraz.
G21 napisał:
A tak w ogole to czesc Very Happy. W miare mozliwosci bede pisal w tym temacie.
Witamy. Każdy nowy milanista jest mile widziany :]

Wróć do „Włochy”