Antonio Puerta nie żyje

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 29 sie 2007, 17:05

Lakier pisze:No dobra, ale tylko dlatego, ze malo pilkarzy umiera, Fifa ma zajmowac sie tylko jakims glupotami, typu powiekszanie bramek? Przeciez moglalby wprowadzic jakies doktryny, ktore nakazywalyby generalne przeglady pilkarzy co jakis czas, ale nie, lepiej zakazac pilkarzowi zdejmowania koszulki, bo ... nie wiem nawet co -_-'
Żebyśmy mieli jasność - ja nie zamierzam bronić FIFA w sprawach jak to słynne zdejmowanie koszulek czy modlenie się. Jestem tego takim samym krytykiem jak Wy. Chodzi mi tylko o to, by poprzez "medialność" tego co się stało nie popaść w jakąś histerię z tego powodu. Jak już pisałem oczywiście szkoda człowieka - jak prawie każdego istnienie - prawie, bo jako zwolennik kary śmierci uważam, że niektórzy sobie na czapę zapracowali.
Już to pisałem, dla mnie to kluby powinny się zajmować sprawdzaniem czy dany piłkarz jest zdrowy czy nie. Ewentualnie sam piłkarz, to jemu powinno zależeć na wiedzy na temat swojego stanu zdrowia. Wiedzy, bo uważam, że nie można nikomu zabraniać grać w piłkę, tylko musi to robić na własną odpowiedzialność. Jak się idzie do pracy to trzeba mieć pozwolenie - zaświadczenie od lekarza medycyny pracy, mało tego takie coś trzeba mieć na AE, uniwersytety wymagają od zwykłego lekarza. Oczywiście w większości to fikcja - nie znam lekarzy medycyny pracy może tutaj jest inaczej. Jednak to tak jak z tym autem (ja sobie to tak wyobrażam), nikt by nie kupił auta z uszkodzonym silnikiem. Kluby nie po to przeprowadzają badania medyczne, żeby na pilka.pl mógł się o tym nius pojawić tylko dla tego, żeby sprawdzić cz nie kupują kota w worku.

Wróć do „Hiszpania”