Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 30 sie 2007, 1:43

A mi mimo że kibicowałem Ajaxowi nie jest ich szkoda bo jak można oddawać za pięć dwunasta jednego ze swoich liderów Sneijder pod którego w dużej mierze ustawia się taktykę przez całe przygotowania do sezonu a nagle ten sobie odchodzi :roll: Może i chciał sam odejść ale jak już to trzeba było o tym pomyśleć wcześniej a nie przed takimi meczami o których zależy czy będą grali w LM. Z kim by te mecze nie były są one tylko dwa i zawsze może się przydarzyć coś nieoczekiwanego więc maksymalna mobilizacja potrzeba jest jak w każdym meczu. Co nie zmienia faktu że i tak Ajax był faworytem a tak to drugi rok z rzędu się przejechali :roll: Co do głowy ten Cate to po tym meczu powinna zostać cała i w najmniejszym stopniu nienaruszona bo jakby teraz mieli szukać kogoś nowego a później ten trener miałby wpajać swoją filozofię gry to nie tylko w LM mogliby dać plamę ale i w lidze oraz PUEFA. A przecież w Eredivisie jak na razie idzie im bardzo dobrze mimo że z najgroźniejszymi rywalami nie grali :wink:

Co do innych rozstrzygnięć to niezbyt cieszy mnie awans Celticu, Lazio (tu wolałbym Rumunów mimo że nic nie mam do rywala Romy i w sumi też jest OK) no i szkoda że Salzburga nie zobaczymy ale z drugiej strony chciałem też w fazie grupowej zobaczyć Szachtar :warrior: No i nie miałbym nic przeciwko awansowi Crveny Zvezdy :wink: A poza tym nie będę płakał za Anderlechtem bo wolę Fenerbahce a reszta drużyn też mi odpowiada.

A losowanie odbędzie się dziś o 18 :!: Mam nadzieję że transmisja będzie na Eurosporcie :!:

No i mamy podział na koszyki :arrow:

I
AC Milan (ITA, holders)
FC Barcelona (ESP)
Liverpool FC (ENG)
FC Internazionale Milano (ITA)
Arsenal FC (ENG)
Real Madrid CF (ESP)
Chelsea FC (ENG)
Manchester United FC (ENG)

II
Valencia CF (ESP)
Olympique Lyonnais (FRA)
FC Porto (POR)
Sevilla FC (ESP) / AEK Athens FC (GRE)
PSV Eindhoven (NED)
AS Roma (ITA)
SL Benfica (POR)
Werder Bremen (GER)

III
Celtic FC (SCO)
FC Schalke 04 (GER)
VfB Stuttgart (GER)
FC Steaua Bucureşti (ROU)
PFC CSKA Moskva (RUS)
Sporting Clube de Portugal (POR)
S.S. Lazio (ITA)
Olympique de Marseille (FRA)

IV
Rangers FC (SCO)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)
Beşiktaş JK (TUR)
Olympiacos CFP (GRE)
FC Dynamo Kyiv (UKR)
Fenerbahçe SK (TUR)
SK Slavia Praha (CZE)
Rosenborg BK (NOR)

Z pierwszego koszyka dla Romy bym chciał :think: ...w sumie to bez różnicy bo poza silniejszymi drużynami na papierze są i nieobliczalne więc z kim Romcia by nie grała łatwo nie będzie zająć pierwsze miejsce w grupie. Z drugiego koszyka... pfff Roma jest w drugim :? Z trzeciego to chyba Celtic, Steauę po tym co grała z Zagłębiem lub Marslię - chyba najlepsze drużyny. A z IV koszyka Rosnenborg (zależy jeszcze kiedy z nimi grać choć i tak powinni zostać pokonani) lub Slavia bo reszta ekip widzi mi się nieobliczalna z którymi można zgubić punkty albo i nie. Najgroźniejsze chyba to Fenerbahçe z tym ich tureckim terenem, wzmocniony Szachtar i może Rangers.

Rok temu była niezła grupa z Valencią, Olympiakosemi i Szachtarem. A teraz kto by nie był po prostu nie ma wyjścia jak awansować z min drugiego miejsca.

Edyta:

18:00 - 19:00 Eurosport - PIŁKA NOŻNA: Liga Mistrzów Losowanie

Jakoś 5 min temu tego nie zauważyłem :roll:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 1:59 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Puchary Europejskie”