Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 30 sie 2007, 18:05

Yukasz pisze:Deco Tymonem Jagła 07

Z tego co pamietam to chyba Tymon Jagła (Deco_10).
Yukasz pisze:program sobie a życie sobie i tak jest OK. Krótko - program jest od tego aby był i może mieć więcej wspólnego z kosmosem niż szarą ziemską rzeczywistością. Bo jak mówisz teraz tak o programie to mam wrażenie że jak PiS znowu powie że będzie 10mln mieszkań to pół Polski na nich zagłosuje.

Z tym program sobie a zycie (polityczne) sobie to po czesci prawda. Bo żeby zrealizować w pełni program trzeba zdobyc bardzo dużo miejsc w Sejmie i Senacie III RP a i "prezio" po naszej stronie by sie przydał, tym bardziej ze była by potrzebna zmiana ustawy zasadnieczej. W Polsce przy obecnym systemie politycznym nie mozliwe jest aby partia zrealizował dobrze i cały program no może przy jakims przewrocie politycznym. A co do mieszkan to nie 10 a 3 no i to nie ma nic wspólnego z UPR bo ta partia takich głupawych socjalistyczno populistycznych obietnic nie składa.
Yukasz pisze:I co nie ma tam jakichś byłych 'lewaków, obrzydliwych prawicowców czy też po prostu średniaków'
Jednego jestem pewien lewaków tam nie ma ani jednego. Co do "obrzydliwych prawicowców " nie wiem za bardzo o co ci chodzi jesli myslisz o "prawicy" takiej jak Pis albo LPR to takich "prawicowców" tam nie ma. Co do sredniaków to są w każdej partii, jednak twierdze ze w UPR jest ich najmniej.
Yukasz pisze: Kto tam jest w ogóle
Inteligentni ludzie :wink:

Na pewno nie znajdziesz tam polityków z pierwszych stron GW i bardzo dobrze, nazwiska raczej nic ci nie powiedza ale jak chcesz cos o tych ludziach UPRu przeczytac to zapraszam na ich strone/y.
Yukasz pisze:I jeszcze jedno - nie ma ich w korycie (czyt. na 'scenie politycznej') od... nie pamiętam odkąd

Ja też nie pamiętam ale oni chyba nigdy nie byli przy korycie choc np. JKM posłem na sejm Rp był na poczatku lat 90-tych. A co do koryta to UPR chce je zlikwidować i jesli ich wszystkie pomysły byly by zrealizowane to nie mozna by było "doić krowy zwanej Polska" a przynajmiej nie na takim poziomie jak teraz.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”