AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: McSuchy » 31 sie 2007, 9:28

Jeśli chodzi o losowanie grup LM to chyba każdy kibic Milanu jest z owego losowania zadowolony i trudno nie liczyć na zajęcie pierwszego miejsca. Wszystkie zespoły to bardzo dobre drużyny, które jednak odstają od najlepszych, a więc i Milanu. Nie wolno jednak lekceważyć rywali, którzy zwłaszcza na wyjazdach z całą pewnością napsują nam sporo krwi (zwłaszcza w Doniecku ciężko się zawsze grało). Ogólnie jednak optymistycznie zapatruję się na wyniki losowania i jeżeli rossonerim uda się odnieść cztery zwycięstwa to będzie świetny wynik. Choć i tak najważniejsze jest wyjście z grupy choćby z drugiej pozycji :P Warto także wspomnieć wyróżnienia indywidualne którymi wyróżnieni zostali zawodnicy naszej drużyny, cieszy zwłaszcza to dla Paolo Maldiniego- lata płyną a on wciąż na szczycie :]

Co do dzisiejszego meczu o Superpuchar to przed nami naprawdę cholernie trudne spotkanie. Sevilla to w chwili obecnej zespół klasy światowej który może wygrać z każdym, świetnie poukładany, grający szybką piłkę i mających bardzo wyrównany skład. Naprawdę zespół ten bardzo mi imponuje, pokazuje że za nieduże stosunkowo pieniądze można stworzyć ekipę rywalizująca z najlepszymi bez żadnych kompleksów. Mecz będzie pierwszym poważnym sprawdzeniem tego jak przygotowany jest zespół do sezonu, jeżeli wygramy to znaczy że już teraz możemy rywalizować z każdym. A jeżeli przegramy? No cóż tragedii nie będzie zwłaszcza jeżeli zagramy dobre spotkanie, tak jak mówiłem przegrać z Sevillą to żadna hańba. Zaś scenariusza że zanotujemy fatalny występ i zostaniemy upokorzeni przez rywala nawet nie dopuszczam do myśli :P
Liczę że Inzaghi pokaże dziś znów swój talent i strzeli bramkę choćby tyłkiem, ale strzeli :D. Jak by nie było jestem pewien że emocji nie zabraknie.

P.S
Nie mogę się doczekać polskiego komentarza, jestem pewien że dowiemy się wielu ciekawych rzeczy o naszej ekipie :lol: (np. że Oddo i Bonera mają na imię Marco :P ). Ehhhh żeby tak jeszcze Jacek Gmoch wszystko ślicznie rozrysował 8)

Wróć do „Włochy”