Liga Mistrzów (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Einar » 31 sie 2007, 10:46

Ciekawe grupy się porobiły. W kilku słowach moi faworyci do awansu:

GRUPA A

Liverpool FC
FC Porto

Olympique Marsylia
Besiktas Stambuł

Liverpool nie powinien mieć najmniejszych problemów, z drugiego miejsca powinno awansować Porto, ale OM nie podda sie bez gry. Besiktas bez szans na awans.

GRUPA B

Chelsea Londyn
Valencia CF

Schalke 04 Gelsenkirchen
Rosenborg Trondheim

Chelsea wyjdzie na bank, Valencia może przez pewien czas będzie zagrożona przez Schalke, ale i tak awansuje. Dla Niemców Puchar UEFA. Rosenborg jeśli choćby zremisuje jakieś spotkanie to będzie to spora niespodzianka.

GRUPA C

Real Madryt
Werder Brema
Lazio Rzym
Olympiakos Pireus

Real z pierwszego, z drugiego Lazio. Werder w słabej formie i dla nich widzę tylko miejsce w Pucharze UEFA. Poza tym fajnie by było zobaczyć derby Rzymu w ćwierćfinale LM ;]. Olympiakos znając życie znowu ostatni...

GRUPA D

AC Milan
Benfica Lizbona
Celtic Glasgow
Szachtar Donieck

Milan tak jak rok temu, choćby nie wiem jak słabo grał wyjdzie z pierwszego miejsca. Reszta zespołów wydaje mi się wyrównana, ale myślę, że awans wywalczy drużyna z czwartego koszyka, czyli Szachtar.

GRUPA E

FC Barcelona
Olympique Lyon
VfB Stuttgart
Glasgow Rangers

Osobiście będę trzymał kciuki za Rangersów, ale myślę, że mają szanse na co najwyżej trzecie miejsce,premiowane grą w PUEFA. Barcelona raczej nie powinna mieć problemów (choć może być i tak jak rok temu i awans rzutem na taśmę :roll: ). Z drugiego chyba Lyon, choć Stuttgart na pewno powalczy.

GRUPA F

Manchester United
AS Roma
Sporting Lizbona
Dynamo Kijów

Wielki rewanż za zeszły sezon :twisted: ManU i Roma powinny awansować bez trudu, ale dwumecz pomiędzy nimi będzie prawdziwą ucztą...

GRUPA G

Inter Mediolan
PSV Eindhoven
CSKA Moskwa
Fenerbahce Stambuł

Inter, podobnie jak Milan, trafił na łatwą grupę, choć wyjazdy do Moskwy i Stambułu mogą być bardzo ciężkie. Niemniej jednak faworyt murowany. Z drugiego miejsca raczej szanse wyrównane. CSKA rokrocznie zawodzi w LM, z PSV wielu piłkarzy odeszło. Może wreszcie nastał czas Fenerbahce i turecka drużyna wyjdzie z grupy?

GRUPA H

Arsenal Londyn
FC Sevilla
Steaua Bukareszt
Slavia Praga

Od początku chciałem, by Steaua i Slavia trafiły do grupy Romy. To niewątpliwie najsłabsze zespoły odpowiednio z trzeciego i czwartego koszyka. W zwiazku z tym awans Arsenalu i Sevilli wydaje się być przesądzony. A swoją drogą gdyby jakimś cudem awansowało AEK to byłaby prawdziwa grupa śmierci...

Wróć do „Puchary Europejskie”