Milan grał lepszą piłkę w tym spotkaniu, ale jak wiemy nie zawsze lepszy wygra. Trudno mi też powiedzieć jak zakończyłoby się to spotkanie, gdyby sędzia odgwizdał te 2 karne. Z obydwu sytuacji, po których powinny zostac podyktowane jedenastki, Sewilla prawdopodobnie by nic nie ugrała. Ale to nie ma żadnego znaczenia. Skoro są przepisy piłkarskie, które jasno określają w jakiej sytuacji powinno podyktować się rzut wolny bezpośredni po zagraniu jednego z zawodników piłki ręką, a rzut karny jeżeli wspomiana sytuacja miała miejsce w polu karnym, to należy je egzekwować, prawda? To jest jeden z elementów tej gry i trudno tutaj rozsądzać co by było gdyby. Równie dobrze można by naginać w ten sposób inne przepisy. Czasami takie drobiazgi decydują o końcowym sukcesie.McSuchy pisze:A teraz pytanie ogólne. Naprawdę uważasz że gdyby obrońca nie zagrał ręką wynik spotkania byłby inny? Czy daje ci to podstawy do tego aby dyskredytować grę rossonerich i ogłaszać wszem i wobec że wygrali niezasłużenie?
Gwarantuje ci, że wiedza nie ma tutaj żadnego znaczenia. Można mieć przepisy piłkarskie w małym paluszku, a i tak nie jest to gwarantem dobrego sędziowania. Ja mogę mówić o 2 karnych, które należało podyktować, ponieważ widziałem te sytuacje sprzed ekranu telewizora i dużo łatwiej było mi je ocenic na chłodno w domu. Pan Plautz natomiast miał dużo trudniejsze zadanie. Jestem pewien, że przepisy zna doskonale, ale jak juz napisałem przepisy to najmniejszy problem.McSuchy pisze:Dla mnie osobiście karnych nie było i być nie powinno, opieram to na własnych obserwacjach oraz właśnie na decyzji renomowanego sędziego który wiedzę o przepisach ma znacznie większą ode mnie.