Legia Warszawa (L) (zbiorczy)

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: RadoGol » 01 wrz 2007, 1:49

Legia po raz kolejny wygrywa i robi to w dobrym stylu. Zagłębie zaliczane jest do czołówki ligowej, więc można się było obawiać, ale jak się później okazało - mistrzowie Polski zagrali poniżej oczekiwań. Głównie jest to spowodowanie słabym występem Iwańskiego, który nie grał tak, jak robi to ze słabszymi rywalami. Na Legionistów natomiast narzekać nie można, każdy dołożył swoją cegiełkę do tego zwycięstwa, chociaż ja trochę więcej spodziewałem się po Gizie, który gra tak jakby bez przekonania, nie przypomina tego zawodnika, który był siłą napędową Cracovii. Na największe wyróżnienie zasługuje według mnie Chinyama - to zdecydowanie on zostawił najwięcej zdrowia na boisku, w pierwszej połowie widać go było wszędzie, w drugiej nieco osłabł, co potwierdza, że w pierwszych 45. minutach dał z siebie wszystko, a to bardzo ważne. Musi on popracować jeszcze nad skutecznością i techniką, ale ma zadatki na dobrego napastnika. Poza tym obrona bez większych błędów, kapitalne spotkanie Astiza, który wyratował warszawski klub z niejednych tarapatów, a także Rzeźniczaka, który nie czuł strachu przed rywalem i często na granicy faulu pewnie odbierał piłkę przeciwnikowi. Oby więcej takich spotkań w wykonaniu Legii i niech ta seria trwa dalej!

Wróć do „Polska”