Od iks lat Eurosport nie bawi się w takie imprezy. Dwa lata temu transmitował DSF ale mi to bez różnicy bo mojej kablówki nie stać na ten kanałczeher pisze:czy te mistrzostwa beda transmitowane przez Eurosport Question
Stacje transmitujące mecze
Co do tego twojego typu to obie drużyny wg mnie będą walczyły o drugie miejsce i i żaden wynik mnie nie zdziwi. Rosja dwa lata temu miała chyba najlepsze wejście w turniej ale później uszło z nich powietrze i zbierali baty. Potrafili wysoko prowadzić by równie wysoko przegrywać ten sam mecz. Rosja mimo Kirilenki i w sumie niezłego składu zawsze grała beznadziejnie, prócz pierwszych meczów dwa (?) lata temu kiedy pokazywali nieziemską koszykówkę, serio
Ciekawy wg mnie też jest typ o tym samym kursie to Włochy - Słowenia. Tu wyżej bym stawiał Słoweńców bo Włosi mają problemy zdrowotne. Choć jeszcze nie podali składu to ma nie zagrać w całym turnieju Galanda lecz zagrają dwie młode gwiazdy Bargnani i Belinelli. Pierwszy opuszczał przedostatnie (bo w ostatnim chyba trochę grał) mecze i Włosi wypadali blado. Obaj mimo że pewnie zagrają to narzekają na drobne urazy.
Zaryzykować można bo wg mnie szanse są 50:50 a nie jak u buków ale to są bardzo trudne mecze. W innych meczach wygrają faworyci