Juz za 3 dni rozpoczynają sie Mistrzostwa Europy w siatkówce mężczyzn. Forma idzie w góre, a ostatnio nasi dość poprawnie wypadli w Tournoi De France gdzie zajeliśmy 2 miejsce ustępując Francji, a pokonują Bułgarię i Holendrów. Meczów nie oglądałem gdyż nie posiadam takiego kanału jak Eurosport 2. Opinie generalnie były pozytywne, choć gramy bez prawego skrzydła i z minimalnymi możliwościami wykorzystania rezerwowych. Ale gramy. Na poczętek grupa D: Belgia, Turcja i Rosja, potem zagramy z Italią, Bułgarią i raczej Finlandią. Jeśli przegramy tylko jeden mecz z tym przeciwnikami to jesteśmy w czwórce a tam już wszystko może się zdarzyć. Jesli więcej trzeba liczyć, że inni tez cos potracą. Mecze Polaków w TVP, inne mecze w TVP Widmo Sport.
Jestem w średnim nastroju i średnio optymistycznie podchodzę do ME, bo wypadły dwa filary ataku. Dodatkowo w prasie pojawiają sie informację o kolejnym działaniu podpowiadaczy Wlazłego. Jeśli to prawda to [']. Chłop ma niesamowity kapitał, a pozwala go marnotrawić jakims frajerom. Wyglada na to, że jak bedzie ich słuchał to jego ogródek piwny za niedługo bedzie jedynym środkiem dochodów. Niech on się weźmie w garść. Zal mi to pisac, bo ciagle wierze (caly czas wierzyłem) w jego kontuzje.
Jeszcze PZPS próbuje robic Białoruś w związku i nie chce dać certyfikatu Barańskiej. Gdzie ja żyje? Jest taka wyspa w archipelagu Wielkie Antyle, która słynie nie tylko z cygar, ale z "produkowania" świetnych siatkarzy. Tylko nic z tego nie mają, bo zawodnicy bez zgody władz nie moga nawet kontraktu podpisać. Na prawdę chcemy podażać ich drogą? Dajcie spokój.