Czy czytałeś tą książke? Bo mam wrażenie, że strzelasz sobie tytułem od tak.Michał M pisze:faktycznie żyjemy w rzeczywistości "Roku 1984"
To, że pan Kaczmarek, pan Tusk, pan Kalisz(szczególnie on) i inni naduzywaja tego całego "Rok 1984" to rozumiem. Wiadomo mają w tym swój nie mały interes, no i chcą oczernić PiS i pana Ziobre aby tez dopchac sie do koryta i zabrac co swoje no i wiadomo nie od dzis, ze nasza "polityka'" to takie zapasy w błocie i pare oszczerstw jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Politycy przywołują przykład "Roku 1984" bo, wiadomo, że "Ciemny lud to kupi". Ale dziwi mnie, że zwykli ludzie(nie bedący w swiecie polityki, mediów itp.) mówia: faktycznie żyjemy w rzeczywistości "Roku 1984"przecież dzis w Polsce nie mamy nawet procenta tych represji, które wystepuja w "Roku 1984": jesli ktoś porównuje sytuacje dzisiejszej Polski do "Roku 1984" to:
a) Nie przeczytał "Roku 1984" ale za to Żakowskiego na pewno
b) jest zwyczajnym idiotą
c) ma w tym jakis swój cel i interesy
d) został zmanipulowany
A co do programu teraz my to był strasznie nudny i słaby, miały byc rewelacje a była ['] no i panowie Sekielski i Morozwski powinni moim zdaniem bardziej obnarzyc pewną ceche pana Leppera zwłaszcza gdy on pokazła te "kwity"
Ps: Lepper ['] a nawet dwie ['] ['].