Nie martw się, czytałem ją jak Ty jeszcze nie wiedziałeś, kto to jest Orwellfranz pisze:Czy czytałeś tą książke? Bo mam wrażenie, że strzelasz sobie tytułem od tak.Michał M pisze:faktycznie żyjemy w rzeczywistości "Roku 1984"
A jak chcesz wiedzieć, to rzuciłem tym tekstem nie dlatego, że zastosowali go przeciwnicy Kaczystów (tacy jak Ty przywołałeś, swoją droga tak tez stwierdził Marcinkiewicz), tylko dlatego, że sam odniosłem takie "pierwsze wrażenie" po sobotnich wiadomościach (o dziwo, nie wpisuje się to w żaden z Twoich punktów
ps. tak poza tym, to nie ma jak wyrywanie fragmentu wypowiedzi, nie?
Jasne - w końcu kupuje wiele innych rzeczy, jak widać po sondażach przedwyborczychfranz pisze: wiadomo, że "Ciemny lud to kupi".
Och, normalnie jestem wzruszony, poruszony itp itdbellus pisze:Brawa dla tych co pokazali miejsce w szeregu Michałowi M.
Totalitaryzm faktycznie nie - na to nie zgodziłaby się cała cywilizowana część Europy, do której szczęśliwie należymy (na razie, przynajmniej). Ale nie powiesz chyba, że Kaczory nie mają ciągotków w kierunku rządów autorytarnychbellus pisze:państwo totalitarne.
Po coNurni Flowenol pisze: Jezeli chodzi o przeciwników politycznych, to prosze o przyklady.
Nie martw się, nie zamierzam bronić Jaskierni ani żadnego innego post-komucha. Ale co do PIS-u, to ciekawe, że z tymi samymi przestępcami najpierw zawarli koalicję lub też wpuścili do rządu (Kaczmarek)Nurni Flowenol pisze: Tyle ze jakos nie chcialo mu sie walczyc z przestepcami i korupcja, szczegolnie we wlasnych szeregach.
Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale wprowadzenie wyższych kar w żadnym momencie dziejowym historii nie wpłynęło jeszcze na zmniejszenie przestępczości. To tak na marginesieNurni Flowenol pisze:zaostrzenie prawa
Pożyjemy, zobaczymyNurni Flowenol pisze:Watpie natomiast, czy nastepna wladza doczeka sie lepszego ministra sprawiedliwosci. Bo kto by nim niby mial byc?
Tak BTW, Nurni Flowenol, nie studiowałeś/studiujesz przypadkiem socjologii na toruńskim UMK