Pewnie, że lepsze.Berele Lewartow pisze: Nawet od Statku lepsze.
Waldek Łysiak fan, prawicowy huligan! Czytujesz cos poza Łysiakiem? Czy może tylko Waldek a potem długo dłuuuuugo nic.Nurni Flowenol pisze:Od "Statku" Drogi Bronislawie nic nie jest lepsze No, moze "MW". Jezeli chodzi o analize totalitaryzmu to polecam jeszcze "Flet z Mandragory"
Prostestuje! Ja nie mam zamiaru pokazywac nikomu miejsca w szeregu, przekonywac kogos ze czarne jest czarne a białe jest białe, jak ktos ma skojarzenia obecnej Polski z rokiem 1984 to jego sprawa. Ja swój pogląd na ten temat przedstawiłem i tyle. Podałem a) b) c) i d) i wszystko jest w tej materii jasne. Na brednie tez juz raczej nie bede odpowiadał ani dosadnie ani nie dosadnie, nie chce mi się juz po prostu, to tak jak by tłumaczyc Ptolemeuszowi teorie heliocentryzmu.bellus pisze:Brawa dla tych co pokazali miejsce w szeregu Michałowi M.
Nie za bardzo jest co pisać franz dość dosadnie (i całkowicie słusznie) odpowiedział na brednie co poniektórych.
Ja to powiem "Kaczory nie mają ciągotków w kierunku rządów autorytarnych" i co jestem kaczofaszysta czy może nasłuchałem sie RadiamaRYJa. Inna kwestia czy wszyscy zrozumieją co ta są rządy autorytarne bo jak patrze na wypowiedzi np. pana Kaczmarka, pana Kalisza albo Michał M to mam bardzo duze watpliwości.Michał M pisze:Ale nie powiesz chyba, że Kaczory nie mają ciągotków w kierunku rządów autorytarnych
Z tego co ja sie orientuję bellusowi chodziło o Skandynawię w XVIII, a nie o dzisiejszą, chyba.Michał M pisze:Z tego co sie orientuję, w krajach skandynawskich nie ma super-ostrych kar
Ps: Michał M (to jak Magda M
"(ewa :* )porowany".