Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post autor: Michał M » 05 wrz 2007, 16:07

Nurni Flowenol pisze: Ale zeby to zrozumiec trzeba bylo ja zobaczyc, a nie sluchac mediow ktore z tych slow ponownie uczynily atak na kaczystowski rezim.
Widziałem wypowiedź Ziobry w telewizji (i to chyba w wiadomościach TVP, które nie nazwiesz antyrządowymi) i to mi wystarczy - szczęka mi opadła, że minister sprawiedliwości, czołowy polityk partii nazywającej się Prawo i Sprawiedliwość wywala takie teksty na całą Polskę. Ale Ty, jako oddany zwolennik rządu, nie powiesz, że Ziobro powiedział o wiele za dużo, tylko go jeszcze bronisz. Trudno się potem dziwić, że PIS ma tak żelazny elektorat :] No i może jeszcze niedługo zaprzeczysz, że PIS nie zbiera haków na swoich przeciwników politycznych. Proszę Cię.
I zrozum, do własnych poglądów czy przemyśleń ja naprawdę nie potrzebuje opinii dziennikarzy, którzy są za czy przeciw PIS-owi :wink:
Nurni Flowenol pisze:Jesli chodzi o koalicje, to zeby zrozumiec dlaczego zerwana niedawno koalicja powstala trzeba najpierw zrozumiec to, czemu nie powstala koalicja PO-PiS.
Tak, tak, z winy PO, oczywiście :>
Nurni Flowenol pisze:Widze drogi Mousier obie strony medalu, o czym swiadczy chocby to, iz w ostatnich wyborach glosowalem na PO (czego zaluje), a mimo wszystko nie popadam w aberracyjna antykaczystowska histerie, tak dzisiaj popularna.
Polecam końcówkę mojego poprzedniego postu - mam wrażenie że dopisałem ją juz po tym jak zacząłes mi odpisywać.
Nurni Flowenol pisze:
Michał M pisze:Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale wprowadzenie wyższych kar w żadnym momencie dziejowym historii nie wpłynęło jeszcze na zmniejszenie przestępczości. To tak na marginesie Krzywy
Przypomina mi to argument przeciwko karze smierci: nie nalezy jej wprowadzac, bo wedle statystyk wiekszosc mordercow i tak popelni poszczegolne zbrodnie :lol2: Polski matematyk, Hugo Steinhaus mawial, ze sa klamstwa, potem wielkie klamstwa, a dalej juz tylko statystyka :]
Zwolennikiem kary śmierci też nie jestem, bo nic ona nie daje. Jestem za to za większym wykorzystywaniem więźniów w zakresie choćby prac publicznych. A mój argument wynikał stąd, że przecież zaostrzenie kar zostało wprowadzone jako element walki z przestępczością - raczej mały wpływ ma jedno na drugie :wink:
Nurni Flowenol pisze:
Michał M pisze:sprawnie działający system resocjalizacji
Proces resocjalizacji sam w sobie wyklucza nazwanie go sprawnym.
Napisałem sprawnie działający proces resocjalizacji, czy może jednak sprawnie działający system resocjalizacji :?: To dla Ciebie to samo? :>

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”