FMy

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: TouReQ » 05 wrz 2007, 16:30

BaSSu pisze:Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe strony z poradami taktycznimi to bede wdzieczny.
Polecam http://forumcm.net/ Poza tym jest tam duzo plikow do FM'a (facepaki, kitspacki, update'y etc.)

lisek_chz pisze:Co ustawiacie w poleceniach dla drużyny? I czy w ogóle zmieniacie i grzebiecie w tych ustawieniach. Wink
Kiedy zaczynalem grac tez nic tam nie grzebalem. Z czasem jednak zaczalem sie tez w tych opcjach bawic. Generalnie polecenia dla druzyny zaleza od twojej ze tak powiem wizji gry. Ja zawsze ustawiam leka ofensywe (katenaczio nie stosuje raczej :D ). Swoboda taktyczna raczej ograniczona (zawodnicy przeciez musza sie trzymac mojej genialnej taktyki :lol: ) Co do podan to zalezy juz od was. Krotkie oznaczaja atak pozycyjny, a bezposrednie gre z kontry. Wiec jesli gracie z kontry to tempo musi byc szybkie, jak atak pozycyjny juz niekonieczie. Gra przy przeciwniku, czyli pressing jest wskazana. Z tym, ze czym czesciej tym kopacze szybciej sie mecza. Co do linii obrony to chyba najlepsza jest troche wysunieta, ale jesli pada za duzo bramek po kontrze przeciwnika nalezy ja wtedy cofnac. Ponadto jesli w skladzie mam zawodnika roslego, silnego i dobrze glowkujacego to ustawiam go jako odgrywajacego i kaze podawac na glowe. Z kolei gdy w druzynie jest klasowy rozgrywajacy dyktujacy tempo gry(gracz tego typu co Pirlo, Van der Vaart czy Riquelme) to polecam ustawic gre na niego. pulapki ofsajdowe i kontrataki w mojej taktyce zawsze mile widziane. Co do scislego krycia to osobiscie nie polecam. Defensorzy czesto za bardzo koncentruja sie na krytym napastniku nie baczac gdzie znajduje sie pilka i glupie bramki z niczego wpadaja czesto.

Wróć do „Hyde Park”