Nie napisales wprost "Chlopaczek jest zwolennikiem Michnika" jezeli o to chodzi.
Jednakze latwo bylo wywnioskowac co masz na mysli i wszystko co napisalem w poprzednim poscie pasuje jak ulal.
Przyklady?Prosze bardzo.
Napisalem cos takiego:
"Bardzo mi sie nie podoba to co soba reprezentuje IPN.Polowanie na czarownice."
Odpowiedz Tymona Jagly 10:
"Dobra, sprawdzona szkola Oberredaktora Michnika i szermierza Prawdy Absolutnej, posla Kalisza. A moze by tak siegnac do korzeni? Maleszka, Szczypiorski, Wielgus, Czajkowski e tutti quanti paplali dokladnie to samo."
"Jak czytam tego typu zdania to uswiadamiam sobie, ze gdyby nie bylo Radia Maryja, to z pewnoscia Michnik i jego wyznawcy by je stworzyli, by plawic sie w swojej nieomylnosci i miec swojego dyzurnego demiurga do bicia. Kolejnym namacalnym dowodem jest to, iz wyznawcy "GW" wbili sobie do durnych lbow jej propagande, jakoby Kaczory robily wszystko zle oraz glosowal na nich sam motloch i wierza w to rownie niezachwianie jak rydzykowe mohery we wszechswiatowe spiski antypolskie."
Moja odpowiedz na to byla taka ze jak masz zamiar rzucac mi w twarz Michnikiem to nie bede wdawal sie w dyskusje.
Twoja riposta:
"Skad pomysl, ze mam zamiar ci "rzucic w twarz Michnikem" Lol Lol Lol Bylem kiedys na spotkaniu z nim, ale nie przyszlo mi jakos do glowy, zeby nim rzucac w jego wyznawcow. To raczej nie najlepszy pomysl. Ciekawi mnie po prostu, co trzeba zrobic, aby sie tak zaprogramowac propagandowo. Czy np. nalezy uszyc sobie koldre z egzemplarzy "GW"? Wytapetowac nimi mieszkanie? A moze jakies medytacje przed oltarzykiem z wizerunkiem Nadredaktora? "
Moja odpowiedz:
"Nie jestem zadnym wyznawca Michnika daruj sobie.Mozesz w sumie szufladkowac mnie jak tylko chcesz bo nie ruszaja mnie takie rzeczy a skoro ciebie bawia to nie bede ci tego odbieral.
Ciekawy jestem ile jeszcze razy slowa Michnik albo GW czy lewactwo padna w twoich wypowiedziach.Bez nich nie da rady?Kto tu jest zaprogramowany?
Jezeli chcesz mnie zachecic do dyskusji w ktorej motywem przewodnim bedzie obrzucanie siebie nawzajem i innych osob blotem to niestety ci sie nie uda.Wyroslem juz z takich rzeczy a ty zmierzasz dokladnie w tym kierunku i nie zmienia tego nawet fakt ze twoje wypowiedzi przyozdobione sa paroma madrymi slowkami czy cytatami."
Tymon:
"Moze wyznawca Michnika nie jestes, ale powtarzasz jak mantre bez jakiejkolwiek argumentacji jego zlote mysli, rozpowszechniane "con amore" przez jego pioropalkarzy i niektore media. Zaczynasz takze sugerowanie mi obsesji na punkcie "GW", czy Michnika, co mnie nie dziwi bo przy kompletnej indolencji intelektualnej jest to zdecydowanie najprostszy chwyt retoryczny. I na koniec: kiedy cie rzekomo obrzucilem blotem? Na razie to czyni jeden z twoich wspanialych stronnikow, z ktorego poziomu prowadzenia dyskusji zapewne jestes bardzo kontent. Gratuluje. "
I ja na koniec:
"Powiedz mi jak moge powtarzac zlote mysli Michnika skoro nie czytalem zadnych jego publikacji?
Zebys wiedzial ze nie czytalem nigdy GW - nie wiem czy mialem ja kiedys w rece.Taki zdziwiony?Swiat dzieli sie na ludzi ktorzy czytaja Michnika i go nie czytaja bo nie lubia?
Co do telewizji to ogladam ja zazwyczaj tylko podczas posilkow czyli niezbyt wiele.
Polowanie na czarownice?Wzialem sobie z religii katolickiej.To nie "lobby antylustracyjne" to wymyslilo.Naprawde."
To chyba na tyle bo post wyjdzie z tego ogromny.
Jezeli masz zamiar obrazac moja i innych inteligencje obracajac teraz kota ogonem to sobie daruj.Doskonale w zacytowanych fragmentach widac co miales na mysli i jak szybko na podstawie jednej wypowiedzi wiedziales o mnie rzeczy o ktorych ja sam nie mialem pojecia.
Pozdrawiam.