Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru » 06 wrz 2007, 20:04

Byłem pewien, że państwo wyciągnie te pieniądze nawet spod ziemi, ze szczególnym uwzględnieniem Warszawy, więc to dla mnie nic dziwnego. Nie uważam jednak za zdrowej sytuacji, w której kompletnie nic robiące w kierunku organizacji Euro miasto zostaje wyciągane za uszy przez państwo. Gdyby warszawiacy widzieli coś poza czubek nosa, dostrzegliby, że bycie organizatorem, nie powinno się należeć tylko za samo bycie Warszawą.

Kiedy Kraków kończył trybunę południową za 35 milionów, Warszawa zlecała Super-Wizualizację za kilkadziesiąt tysięcy, która, jak potem przyznano, od początku nie miała mieć nic wspólnego z rzeczywistością, tylko dobrze wyglądać. I do tej pory jest to jej jedyny wkład w polsko-ukraińską ofertę, poza hotelami, która miała już wcześniej.

Ale to tylko tak na marginesie, bo i tak pewnie pytanie, czy coś złego jest w sytuacji "cała Polska buduje stolicę", jest prowokacją :lol:. Wracając do wątku. Cieszą kolejne deklaracje, widać, ze zbliżają się wybory, najpierw Zyta znalazła miliard, teraz znaleziono ich trzydzieści, w tym tempie do końca roku przejdziemy setkę :).

Jestem ciekaw ile z tego dostanie Kraków na stadion, bo o ile wszyscy koledzy Kaczyńskich z miast zainteresowanych lobbują u bossa, to nasz tylko lata z dyktafonem i po konferencjach. Ciekawe, czy pani minister w ogóle wie, że Kraków kandyduje :).

Wróć do „Polska”