Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post autor: Bienias » 06 wrz 2007, 20:55

piwus pisze:
No też mogę, ale oni nie dostaną miliarda na stadiony, tylko muszą je zrobić z własnych środków. Zico, to zasłanianie się innymi nie jest ładne. Rozmawiamy w tym momencie o tym, że Warszawa buduje stadion nie za własne, samorządowe środki (a nie ma przecież małych), tylko z centralnego przydziału, bo w pewnym momencie któryś polityk za wszelką cenę chciał wyjść ze spektakularną deklaracją i marzyło mu się Euro w stolicy. I z tego powodu nie będzie np. kasy na autostradę na Ukrainę...
hmm jestem ciekaw jakie samorzady daja nam pieniadze za utrodnienia i szkody przez masowe strajki ludzi itp.
Tak samo jak z uczelniami...czumy np U Rydzyka dosanie kase z budzetu czemu moja uczelnia rowniez dostaje kase z budzetu na wybudowanie kampusu dla 20 tysiecy ludzi? mozemy sie tak spierac niczym popis.
Stadion narodowy nie bedzie sluzyc Warszawie i nie bedzie zarabial na nim nasz samorzad to czemu ma on budowac ten stadion?

Fishbone kiedys czytalem ze Chorzowski stadion jest nieoplacalny. nie potrafi sam sie utrzymac a co dopiero zarobic. Przebudowa raczej tez nie wchodzi w rachube bo to jest moczenie pieniedzy w bloto.
A co do stadionow w Warszawie to chyba nie wiesz ze bedzie jeden Narodowy z bieznia itp(multipleks) oraz pilkasrki na Legii ok 35 tys, oraz lekkoatletyczno-pilkasrki na Polonii ok 20 tys. W sumie uwazam ze wystarczy

Wróć do „Polska”