Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: vakabayashi » 07 wrz 2007, 0:30

RzuR pisze:byłem tam dokładnie w zeszłym tyg.ludzi biednych "jak cholera" nie odnotowałem więcej niż w trakcie spaceru po Krakowie,Katowicach czy Wrocławiu.wręcz przeciwnie-miasto kipi optymizmem,przepychem i czuć tam klimat.coś nieporówynwalnego do Wa-wy, przynajmniej w mojej opinii.
wystarczy wyjechać na prowincje ukraińską

nie zaprzecze dzieje sie tam i tak co raz lepiej

ale polecam przyjrzeć sie korpucji (drogówka) i nierównościom społecznym
RzuR pisze:wciaz wiec nie odniosles sie do tego co napisalem o MŚ w Brazylii-to nie bylby precedens,bo w duzo wazniejszej imprezie niż ME jednak stolicę zmarginalizowano..
nie zauważyłem tej wypowiedzi wcześniej :oops:

no nie dziwne ze pominieto stolicę jak jej wtedy nie było :lol:

miasto Brasilia założono w 1955 roku a MŚ było w 1950 :!:

stolicą w 1950 było Rio de Janeiro i grano na Maracanie :!:

więc jak narazie bylibysmy pierwszym krajem bez stolicy na imprezie tej rangi

RzuR pisze:Aglomeracji Śląskiej-A4,A1,DTŚ-przy czym wszystkie są w realizacji a nie dalekosiężnych planach.
nie zaprzecze rozwija sie w tym aspekcie sie zgodze
ale dalej jest kwestiia w realizacji

Bienias zeby utrzymać tak gigantyczny stadion potrzeba co najmniej raz w tygodniu dużego eventu albo jeszcze wiekszego raz w miesiącu (i chodzi tu o coś wiecej jak koncert dody :P )

jasne ze ma być wyzytówka ale zeby sie takowa stać musi mieć mądrych specjalistów od zarządzania oraz świetnych marketingowców

jest też inne rozwiąznie sprzedaż prawa do nazzyw ,kontrowersyjne rozwiazanie ale za zach. praktykowane alianz areana czyli stadion Bayernu/TSV monachium, veltins areana w Gelsernkirchen

EDIT: osobiście wydaje mi sie ze przy okazji realizacji takiej wielkiej inwestycji w Warszawie stadionu plus miasteczka sportowego warto było by sie pokusić o budowe profesionalnych ... kortów tennisowych :!:
ale to raczej marzenia

Wróć do „Polska”