wystarczy wyjechać na prowincje ukraińskąRzuR pisze:byłem tam dokładnie w zeszłym tyg.ludzi biednych "jak cholera" nie odnotowałem więcej niż w trakcie spaceru po Krakowie,Katowicach czy Wrocławiu.wręcz przeciwnie-miasto kipi optymizmem,przepychem i czuć tam klimat.coś nieporówynwalnego do Wa-wy, przynajmniej w mojej opinii.
nie zaprzecze dzieje sie tam i tak co raz lepiej
ale polecam przyjrzeć sie korpucji (drogówka) i nierównościom społecznym
nie zauważyłem tej wypowiedzi wcześniejRzuR pisze:wciaz wiec nie odniosles sie do tego co napisalem o MŚ w Brazylii-to nie bylby precedens,bo w duzo wazniejszej imprezie niż ME jednak stolicę zmarginalizowano..
no nie dziwne ze pominieto stolicę jak jej wtedy nie było
miasto Brasilia założono w 1955 roku a MŚ było w 1950
stolicą w 1950 było Rio de Janeiro i grano na Maracanie
więc jak narazie bylibysmy pierwszym krajem bez stolicy na imprezie tej rangi
nie zaprzecze rozwija sie w tym aspekcie sie zgodzeRzuR pisze:Aglomeracji Śląskiej-A4,A1,DTŚ-przy czym wszystkie są w realizacji a nie dalekosiężnych planach.
ale dalej jest kwestiia w realizacji
Bienias zeby utrzymać tak gigantyczny stadion potrzeba co najmniej raz w tygodniu dużego eventu albo jeszcze wiekszego raz w miesiącu (i chodzi tu o coś wiecej jak koncert dody
jasne ze ma być wyzytówka ale zeby sie takowa stać musi mieć mądrych specjalistów od zarządzania oraz świetnych marketingowców
jest też inne rozwiąznie sprzedaż prawa do nazzyw ,kontrowersyjne rozwiazanie ale za zach. praktykowane alianz areana czyli stadion Bayernu/TSV monachium, veltins areana w Gelsernkirchen
EDIT: osobiście wydaje mi sie ze przy okazji realizacji takiej wielkiej inwestycji w Warszawie stadionu plus miasteczka sportowego warto było by sie pokusić o budowe profesionalnych ... kortów tennisowych
ale to raczej marzenia