Polska & Ukraina EURO 2012

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 07 wrz 2007, 13:32

RzuR pisze:jednym argumentem ("jest stolicą bo jest stolicą i już") niewiele innych za akurat tym miastem przemawia
To miasto wbrew powszechnej opinii ma najlepszą sytuację hotelową ze wszystkich interesujących się Euro czyli zapewne w całym kraju więc bycie stolica nie jest jedynym argumentem.
RzuR pisze:gdzieś?bardzo ciekawy artykuł w takim razie wpadł w twoje ręce kolego.proponuje przytoczyć,bo jestem naprawdę ciekawy jak miałby wyglądać Śląski po wpomopwaniu w niego "więcej" jak to mówisz niż 1 mld zł.(bo taki jest koszt który podano wczoraj)
Tak gdzieś bo nie pamiętam gdzie z takiej przyczyny że nie było to wczoraj ani w tym jak i w poprzednich dwóch miesiącach. I ja nie napisałem że remont Stadionu w Chorzowie kosztuje więcej niż 1mld tylko że za tę samą kasę można by wybudować nowy stadion na wysokim poziomie a to jest różnica. Może i to w sumie nie wyniesie tego 1mld ale Narodowy gdzie by on nie był powinien jakoś wyglądać i być powodem do dumy a nie wstydu. A stolica Polski nawet jakby nią było Wiórkowo wg mnie powinno być jednym z miast goszczących piłkarzy w 2012r. Jak w W-wie nie powstanie ten stadion to przecież nie będą grali na Skrze i szansę dostanie inne miasto mimo że jest to tak faworyzowana przez wszystkich stolica.
RzuR pisze:niefajnie jest zasłaniać się innymi-budowa metra trwa już 50 lat,wchłania masę środków("caaaaały naró buduje swoją stolicę towarzysze!" Very Happy ).ponadto nie ma chyba miasta w Polsce którego powierzchnia wymagałaby budwy metra?
Tak nie jest fajnie zasłaniać się innymi miastami ale w takim razie czemu przytaczasz mi przykłady innych stolic :?: Czemu nie mówisz jaka super jest sytuacja np we Wiórkowie i dlatego Wiórkowo zasługuje na organizację a wybrzydzasz to co jest w W-wie. Co do przeciągającej się budowy metra to W-wa nie jest tu sama a na to wpływ mają różne czynniki jak zaradność i chęć budowy metra przez władze w mieście czy inne duperele jak niedawno ludzie którzy nie chcieli się zgodzić na przeniesienie swojej budki - kiosku (może 2x2 [m] ) podczas gdy dookoła grunty były gotowe do kopania i budowy stacji metra. I tak jest w całym kraju, takich problemów jest wiele. Zobacz jak szybko u nas buduje się autostrady, ile miast ma swoje obwodnice i ile ich mamy więc zasłanianie się przeciągającą się budową metra w W-wie czy innymi problemami jest trochę niepoważne. A takich budowli jak most 'widmo' w Płocku jest kilka w kraju i zamiast pomagać mieszkańcom w funkcjonowaniu jedynie robią one za pomniki (choć chyba tam się wreszcie zajęto tym problemem i coś się robi w tym kierunku). Warszawskie ganicie a resztę różowymi okularami sobie RzuRze zasłaniacie :roll:
Bruno Banani pisze:Nie wiem jak to jest w W-wie, ale widać że baza sportowa kuluje u nas na całej lini.
Tam czyli na Skrze syf nie jest żadną tajemnicą i o ile się nie mylę to mają się zabrać za ten burdel (chyba chodzi właśnie o Skrę bo o ile się nie mylę to Skra nie jest jedyna) i też pobudować jakieś sportowe obiekty. A za to wszystko będzie już płaciło miasto a nie cały Naród.

Co do Stadionu Narodowego w W-wie to ja czytałem (nie dam linka, nie bo nie) że jak teraz nie wybudują tam bieżni to po Euro zdemontują pierwsze rzędy siedzeń i ta bieżnia dookoła boiska i tak powstanie.

Wróć do „Polska”