Tak miało brzmieć.Sir Keano pisze:Brzmi dwu znacznie
Nie za bardzo pdoba mi sie ten pomysł, bo niby co ma UPR na tym zyskać? Bo tu chyba chodzi o ten cały blok wyborczy, zapomiałem jak to miało działać ale chyba głosy mniejszej partii miały w przypadku jej przegranej przechodzić cześciowo dla większej, czy coś takiego a więc UPR raczej nic na tym nie zyska. Poza tymprogram UPR bardzo rózni sie od np. proramu LPR, która jest troche lewicująca.czeher pisze:Uwaga trzymajcie sie mocno Nie wiem na ile w tym prawdy ale wczoraj Bosak podczas wywiadu w sejmie, odpowiadajac na pytanie czy pojda z SO do wyborow, odpowiedzial ze nic nie ejst wykluczone ale bardziej liczy na to ze zbrataja sie z Prawica Marka Jurka i .... UPR - podobno rozmowy dosc zaawansowane i konkretne
Tak wiec gdyby top okazalo sie prawda ... . Chyba chca byc bardzo w sejmie, przez co chwytaja sie brzytwy. Niewatplwiie takie zjednoczenie LPR, PR, UPR daje wiksze szanse tym partia na pierwszy rzut oka
No i niektórzy stali wyborcy mogliby sie zrazić do UPR (np. ja bo Giertycha i jego skinów z MW nie lubię) a nowych też trudno bedzie tym ruchem pozyskać. Raczej lepiej by było jak by UPR poszała sama.
Edyta:
Wiek na pewno. UPR jest popularna wśród ludzi młodych, głównie studentów(to pewnie dlatego, że JKM często bywa na różnych uczelniach), podejrzewam, że średnia wieku wyborcy to około 25 lat. I z tym wiekiem jest problem bo mało młodych ludzi głosuje za to starych całe rzesze. W internecie rządzi UPR bo ludzie młodzi znaja obsługe komputera i są obyci z netem a takie starowinik głosujące na PiS albo beton z czasów PRLu głosujący na SLD raczej tych umiejetności nie posiadają. Gdyby wiecej młodych ludzi wzięło losy kraju w swoje ręce to może pokonali by ten zlot starców, i ich parlamentarnych reprezentantów, którzy demolują ten kraj od wielu lat.RzuR pisze:niesamowita jest ta internetowa popularność tej partii,która w polskiej polityce wywiera taki mniej więcej wpyłw jak Polska Partia Przyjaciół Arbuzów ciekawe gdyby zastanowić się nad przyczynami tego zjawiska...może wiek piszących?
RzuR pisze:ostanio wiele myślę nad wprowadzeniem systemu dwupartyjnego wzorem USA wzorem Republikanie\Demokraci ------> PiS\PO .pogrobowców PZPRu naturalnie wykluczyłbym w tym przypadku jednakże im dłuzej nad trym sie zastanawiam tym wiecej jednak widze minusów.myślę że podniósłby się momentalnie krzyk o ograniczeniu wolności wyboru (swoją drogą myślę że z gardeł również tych ludzi którzy wyybor mają w dupie:) ) ot taki stek nic nie znaczących przemyśleń
Wiekszych glupot to dwano nie słyszałem, faktycznie "to stek nic nie znaczących przemyśleń" a można powiedzieć też, ze stek bzdur. Po pierwsze pogrobowcy PZPRu są też w PiS i PO. Podrugie system dwupartyjny to nie jest ograniczenie wolności wyboru! W tym systemie może istnieć bardzo wiele partii a nie jak sie powszechnie mysli tylko dwie, a więc ograniczenia wolności wyboru nie ma. Po prostu są dwie duże partie, które mają realna szanse na zdobycie i utrzymanie władzy. W naszym kraju taki podział jest niemożliwy, tego rodzajeu systemy kształtuje historia(vide UK i U.S.A). U nas możliwy był by system "dwu i pół partyjny" (PO, PIS + słabe SLD) choc to też raczej mało prawdopodobne.