Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post autor: 10 » 09 wrz 2007, 14:29

Udało się! Wspaniały rezultat. Już myślałem, że jest po meczu, bo przy stanie 2-1 dla Portugalii nie graliśmy juz nic. Jednak "strzał rozpaczy" Krzynówka (nie wiem czemu, ale byłem pewien, że nie wjdzie...) zamienił się w "strzał szczęścia" (przypominają się czasy, gdy strzelał podobne bramki dla Leverkusen w meczach przeciwko Romie i Realowi). Na pochwałę oprócz w/w Krzynówka zasługują też na pewno Błaszczykowski, który szarpał, biegał, podawał na swoim prawym skrzydle, słowem - robił to, co do niego należało, Bronowicki który nie dawał pograć Simao i nieźle włączał się do akcji ofensywnych. Należy też podkreślić znakomita grę naszych stoperów: żadnego bezmyślnego ekspediowania piłki na aut, spokój i pewność zarówno w odbiorze, jak i w wyprowadzaniu piłki z własnej połowy. Beenhakker po meczu wspominał, że niektórzy piłkarze go nieco zawiedli. Nie wiem, kogo miał na mysli, ale - biorąc pod uwagę to, co widziałem - mogę się domyślać. Kiepsko zagrali: Żurawski (za mało pressingu; stoperzy portgalscy rozgrywają sobie piłkę, a nasz najb. wysunięty zawodnik jest 10 metrów od nich i biernie się przygląda), Golański (po zejściu Bronka zbyt wiele akcji Portugalczyków przeprowadzanych prawym skrzydłem zakończonych było dośrodkowaniem, po jednym z takich zagrań padła bramka; Quaresma, stosunkowo prostymi zwodami, ogrywał go niemiłosiernie; usprawiedliwia go jedynie fakt, że to nie jest jego pozycja) i Łobodziński, który nic nie pokazał (ale też nie grał na swojej pozycji...).
Teraz Finlandia. Jak zagramy? Proponuję:
-----------------------Matusiak (Saganowski)----------
------------Smolarek------------------------------------
Krzynówek----------Garguła----------Błaszczykowski
-------------------Lewandowski-------------------------
Dudka (Wawrzyniak)-Żewłakow-Jop--------Golański
------------------------Boruc-----------------------------

ale to Leo decyduje.

P.S. Dobrze, że Ricardo ma zwyczaj „wypluwania” piłki przed siebie...

Wróć do „Polska”