Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post autor: Michał M » 11 wrz 2007, 13:54

czeher pisze:Powiem wam ze obecnie nawet jestem gotow zaglosowac na utopijnego JKM - bpo na PiS czy PO napewno nie zaglosuje :puke:
No tak, tylko widzisz - w tym momencie głosując na JKM, przyczyniasz się do zwiększenia wspólnej puli głosów takich panów jak Giertych czy Wierzejski. Mnie to np. wystarcza, żeby na ten "zlepek" nie głosować. No ale każdy ma swój głos :wink:
Pisakk pisze:Gdyby UPR startowała sama to uważam, że nie przekroczyłaby progu wyborczego (nie sugeruje się bynajmniej sondażami) a w takiej sytuacji szansa na wprowadzenie w końcu kilku posłów na Wiejską jest spora.
Pisakk pisze:Dzięki temu wola UPR jest jasna od początku do końca (choć nie dla wszystkich czytając wpisy np. na blogu JKM) - ta koalicja działa tylko i wyłącznie do czasu wyborów i dzień po nich każda z tych partii działa samodzielnie. Dobry ruch.
No i faktycznie chyba tylko o to może chodzić Korwinowi. A podpierając się jego wypowiedzą, którą zacytowałem - to nawet na pewno :wink:
OK, od Macchiavellego wiadomo, że "cel uświęca środki". W tym przypadku celem jest dostanie się do parlamentu tych trzech ugrupowań - patrząc na to z tej perspektywy, jest to jak sam stwierdziłeś, dobry ruch (przynajmniej na to wygląda w tej chwili, bo końcową ocenę wystawią wybory :wink: ).

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”