Koszykówka: MŚ, ME itd. itp.

zygy
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: zygy » 11 wrz 2007, 15:05

Dla mnie wygrana Turków z Włochami byłaby okropną niesprawiedliwością.Co prawda Włosi mieli słaby początek ale z biegiem czasu stopniowo przejmowali inicjatywe na boisku.
Pod koniec 3kwarty mieli 7pkt. przewagi zaś powrót Turcji do meczu to tylko i wyłącznie zasługa Turkoglu.
Jeśli koleś trafia 3x3 pod rząd z ponad 8metrów i to przez ręce obrońców no to wybacz ale co mogli na to poradzić Włosi?
Mi po prostu nie podoba się taka gra gdzie wszystko zależy od jednego gracza zaś gra Turcji we wczorajszym meczu
(zwłaszcza w 3 i 4kwarcie) wyglądała mniej więcej tak: piłka do Turkoglu, wymuszony rzut z 8-9metrów przez ręce obrońców, kosz itp.

Co do reszty meczów Włochów to nie mogę oprzeć się wrażeniu ża akurat przeciwko nim ktoś zawsze musiał rozegrać jakis kapitalny mecz(oprócz mecz z Polską oczywiście).
Ze Słowenią załatwił ich Laković, który trafia za 3 z ponad 8metrów z końcową syreną, który potem w meczu z Polską ma katastrofalną wręcz skuteczność z gry i nie trafia bodajże 6pierwszych trójek.

Potem mamy mecz z Francją i tam katem Italii jest Tony Parker.Jest praktycznie nie do zatrzymania zarówno jeśli chodzi o penetracje podkoszowe jaki i rzuty z dystansu.
Ten sam Parker dzień póżniej gra już duzo gorzej ze Słowenią i nie trafia w końcówce decydującego wolnego dającego Francji dogrywkę.

Nastepnie mamy Litwę i tam z kolei kapitalne zawody rozgrywa w sumie mało znany jeszcze gracz Montepaschi Siena-Rimantas Kaukenas, który trafia z niesamowitą wręcz skutecznością(bodajże 1niecelny rzut w meczu na kilkanaście oddanych!) zarówno z półdystansu jak i dystansu.

Wreszcie mamy Turcję i tutaj z kolei Turkoglu o mało nie pogrąża Italie, zdobywając ponad 30pkt. i trafając nieprawdopodobne rzuty z ponad 8 czy nawet 9metrów.

Teraz mam nadzieję że przynajmniej z Niemcami gorzej zagra Nowitzki i że Włosi pewnie ten mecz wygrają i awansują do ćwierćfinału.
Liczę że Włosi podobnie jak Słowenia od początku uzyskają wysoką, ponad 10punktową przewagę co pozwoli im spokojnie kontrolować cały mecz i bezpiecznie dowiezć do końca zwycięstwo.

Wróć do „Inne sporty”