Siatkówka

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 11 wrz 2007, 19:38

venomiq pisze:Chyba CI się we łbie pokiełbasiło Wink
Niemal po każdej przegranej Lozano stwierdział, że bierze odpowiedzialność na siebie i słaba forma jest winą jego błędów w przygotowaniu. Ide o zakład, że tym razem ejst tak samo i najdalej za dwa dni będzie można tutaj wkleić jego wypowiedź, która będzie o tym świadczyć.

Kiedy tak robił?
Wypowiedz Lozano po meczu z Rosją (0-3) pisze:Nie martwi mnie to, że musimy teraz wygrać trzy mecze, by bić się o medale, bo grając na swoim normalnym poziomie jesteśmy w stanie tego dokonać. Martwi mnie to, że nie potrafimy w żadnym meczu utrzymać dłużej wysokiego poziomu. Wciąż są wzloty i upadki, wzloty i upadki, w kółko to samo. Jak to odwrócić? W dwa dni niełatwo, agresywność może tu nie wystarczyć, jeśli znienacka popełniamy seryjne błędy. Nie możemy sobie pozwolić na ciągłe skoki, ale wciąż nie znalazłem sposobu, by ten problem rozwiązać.
po meczu z Finlandią (0-3) pisze:- Duże komplementy dla drużyny Finlandii. Dwie rzeczy mieli dziś lepsze od nas, przyjęcie i atak, zrobili też dobrą robotę w obronie. Sytuacja jest dla nas bardzo trudna, bo mamy problemy ze skończeniem ataku.
po meczu z Belgią (1-3) pisze:Gratulacje dla całej drużyny Belgii, zagrali dziś bardzo dobrze. Nasz atak dziś nie funkcjonował tak jak powinien, nie był tak silny jak u przeciwników. Popełniliśmy zbyt wiele błędów, głównie w obronie. Przyczyn dzisiejszej porażki jest wiele.
Mógłbyś mi wskazać w których momentach tych wypowiedzi wziął na siebie odpowiedzialność?

Babel pisze:nadzieje, że jesteś na tyle poważny, że ten argument o nie jeżdzenie na meczu Skry to tylko żarcik. Bo chyba nie sądzisz, że Lozano przez dwa lata nie poznał polskich siatkarzy, i chyba nie sadziesz, że Siezieniweski, Wika, Bartman nawet Ignaczak, czy którykolwiek junior, lub inny siatkarz byłby wybawieniem dla tego co dzieje sie w Moskiwie.

W moim przekonaniu Bartman może nie byłby wybawieniem, ale był ciekawą opcją, pisałem o tym wcześniej: Kurek na atak (zamiast Prygla), a Bartman za Kurka na przyjęcie.
Chcę mieć nadzieję, że poważnym człowiekiem jestem. Co do Skry to konkretnie chodziło mi o to, że nie można było złego słowa powiedzieć na Lozano. Nie można było zwrócić uwagi na to, że obraził się jak dziecko na działaczy z Bełchatowa i na finał PLSu nie przyjechał do było nie było stolicy polskiej siatkówki (a przynajmniej wybijającego się ośrodka). Wielki Pan, który nie znosi krytyki - a przecież nikt go nie krytykował dla krytykowania, tylko zwracano mu na pewne rzeczy uwagę - w dobrej wierze.
Inna sprawa, że jeżdżenie na mecze to nie tylko oglądanie tego kto gra, ale tez jak gra. Ja tam jestem zdania, że zawsze można się uczyć. Jak się siedzi na rancho w Argentynie to trochę chyba trudno o siatkówkę na chociaż przyzwoitym poziomie. Castellani to nie Velasco, ale przynajmniej dobry europejski trener. Może można było coś podpatrzeć, zaobserwować. Widocznie zbyt daleko idę w swojej teorii, że nawet najlepsi powinni podpatrywać innych i coś od nich czerpać. Nawet Ci co prowadzą obowiązkowe kursokonferencje mogą się czegoś nauczyć. Tak przynajmniej mi się wydaje. To nie ja jestem trenerem reprezentacji Polski więc pewnie głupio gadam.

1) Gacek - jedna wielka tragedia. Oczywiście jest to jakaś wypadkowa tego, że cała drużyna źle przyjmuje. Jednak On nie przyjmował nawet zagrywek idących do niego - nie tam, że krył pole Winiarskiego. Sam zauważasz, że w tej drużynie nikt nie przyjmuje na swoim normalnym poziomie, mało tego tam nikt nie przyjmuje na poziomie zbliżonym do swojego średniego poziomu.

2) Wymieniłeś wszystkie niemal elementy gdzie można popełnić błędy. Te błędy popełniają wszyscy u nas. Czy to nie zastanawiające, że wszyscy popełniają błędy w gigantycznej ilości?

Zgodzę się, że przyczyna klęski (bo to jest klęska i kompromitacja) jest kilka. Nawet jeśli decyduje atmosfera w zespole - to chyba za nią też odpowiada Lozano.

edit:
OK, wziął winę na siebie. Tak powinno być.
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2007, 19:41 przez bellus, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Inne sporty”