Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post autor: Chlopaczek » 12 wrz 2007, 17:19

franz pisze:Z czym niby pojechałem? A co myslisz, że patologia (o ile już głosuje) to głosuje na UPR, nie ona głsuje na LiD! I jesli chcesz argumentów to prosze bardzo: UPR zmiejszy socjal i przywileje wygodne dla patologii a LiD to wszystko rozszerzy. Wbrew pozorom patologia tez potrafi mysleć i wie, że lepiej opłaca sie oddać głos na LiD i żyć w państwie "opiekuńczym"(czytaj: porządni obywatele na tą pataologie cięzko
pracuja). I co ważne z obozu "lewicy" gardze tylko świniami orwellowskimi a normalnych wyborócw tych partii szanuje w koncu nie każdy chce być wolny, nie?
Patologia glosuje na LiD (musisz miec silne uczucie empatii dla ludzi ze srodowisk patologicznych - nie wszystkie takie srodowiska potrzebuja opieki panstwa bo same potrafia o siebie zadbac poniewaz to nie tylko alkoholicy bijacy swoje dzieci i wyciagajace reke po pieniadze z budzetu kraju zeby miec na kolejna flaszke - skoro tak sie w nich wczules i wiesz co oni robia) ci co glosuja na LiD nie chca byc wolni a Wojtyla byl autorytetem dla nas wszystkich.
Uogolniajmy dalej.
franz pisze:"No co..." czyli o co ci chodzi konkretnie?
O to ze cel uswieca srodki.
Teraz to juz mnie chyba Pisakk nie przekonasz nawet gdybysmy wracali nascie razy do meritum jak mialo to miejsce ostatnio :P
franz pisze:Teraz to ty pojechałeś czy kiedykolwiek nazwałem ci lewakiem? Albo może kogo innego tak nazwałem? Albo użyłem okreslenia "wyznawac oberredaktora Michnika" lub "czytelnik GW" myślałem, że wiesz, ze ja nie z tych co lubia w dyskusji takimi okresleniami sie posługiwać, no własnie myslałem(czas przeszły)...
Napisalem ze mnie tak nazwales?Broniac w tym temacie LiD doskonale zdaje sobie sprawe ze moze mi zostac przypieta geba lewaka.Raczej wroce do meritum bo lewakiem tutaj juz bylem.
A myslec sobie oczywiscie mozesz o mnie co chcesz.Na tym polega wolnosc miedzy innymi.Grunt zebys myslal.
franz pisze:Takich bzdur to nawet największy forumowy pokemon by nie wymyslił:

np.: [ciach]
Wybacz ze nie dam wciagnac sie w dysputy na tle ideologicznym.To nigdzie nas nie zaprowadzi.Bedziemy sie przerzucac "argumentami" moze nawet dojdziemy do przytykow i skonczymy na swieczkach.Twoje prawo kojarzyc lewice z jakims uciskiem ograniczaniem wolnosci i bog wie czym jeszcze.Nie dla wszystkich lewica ma taka twarz.
Chciales wiedziec dlaczego wielu lewakow LiD ma za pseudolewice to Ci pomoglem.Nie bylo mowa o Twojej analizie tego zagadnienia.
Niektorzy zwolennicy lewicy nie ma rowniez najlepszego zdania o Kwasniewskim ktory kreowal sie na prezydenta wszystkich Polakow i doskonale wiemy jakie rzeczy robil nie ma sensu przypominac.Dodam tylko ze pod rzadami SLD i Olka zostal ratyfikowany konkordat a sam prezydent nazwal antyklerykalizm choroba i w spektakularny sposob wylizal anus klerowi.Oni mu tego nie wybacza.
Teraz chyba swoja twarza Kwasniewski firmuje LiD.Dla jednych lewica dla innych pseudolewica.

Pozdrawiam.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”