Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 12 wrz 2007, 18:10

Łukasz_ pisze:PIS natomiast jest temu przeciwny, twierdzi że bezrobocie maleje dzięki jego rządom, pomijają fakt że zagranice wyjechało 2mln Polaków to siłą rzeczy miejsc pracy musi być więcej
Wskaz mi ekipe rzadzaca, ktora w takim wypadku nie wykorzystalaby okazji do przywlaszczenia sobie tego faktu :!: Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo :!:
Łukasz_ pisze:Jaki procent z tych rodzin stanowi patologia ?
Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska :roll:
Łukasz_ pisze:Uważam że każdy kto nie daje sobie rady powinien w normalnym demokratycznym państwie otrzymać chociaż tą minimalną pomoc socjalną.
To doprowadziloby z mentalnoscia niektorych anszych rodakow do ruiny. Znam takich ludzi, ktorzy wyjechali z Polski do Niemczech, gdzie od strony socjalnej chyba kraina miodem i mklekiem p;lynaca. Narobili sobie dzieci, z ktorych zyja :!: a za kase kupuja ..... spirytus na caly miesiac i chodza do nastepnej zapomogi na rauszu, poza tym inne wyludzenia
Uwazam to za chore zeby bezrobotni dostawali taka kase :!: Dizeki ktorej w polsce kupuja dzialki
Taka moja dalsza ciotka pracuje w opiece spolecznej, jezdzi i sprawdza jak sobie poczyniaja niektoryz i wiele mozna sie nasluchac - jej synowie maja firme i potrzebowali pracownikow na budowe czy do prac geodezyjnych, przedlozyla to pobierajacym zasilek i zgadnij ile bylo chetnych :?:
Moja mama wspolpracuje z takim kolesiem, ktory odpowiedzialny jest w powiecie za rozne takie akcje spoleczne, swietlice socjalne, chyba AA i takie tam rozne i tez wiele mozna sie nasluchac - ogolnie to sodoma i gomora, rodzicie stukaja sie z swymi dizcmi i razem wyuchowuja "dzieci" jest jakis blok, w ktorym nie wiadomo kto jest czyim ojcem :roll: bo cala kamienica wyprawia pijanskie orgie.

A ile to bylo reportazy z Urzedu pracy jak delikwenci odmawiaja pracy z byle jakich przycyzn - bo za daleko, bo za malo, bo serial leci w tv, bo tak
Ile jest programow umozliwiajacyh liczne darmowe kursy zawodowe - a ile osob z nich korzyts a :>

Raczej pomogl bym tym ktorzy pracuja od rana do nocy tylko po to aby pomoc chorym dzieciom, bo panstwo nie refunduje lekarstw

Nie rybe a wedke :!: a jak nie chca to nie sie bujaja

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”