Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 12 wrz 2007, 20:25

czeher pisze:Wskaz mi ekipe rzadzaca, ktora w takim wypadku nie wykorzystalaby okazji do przywlaszczenia sobie tego faktu Exclamation Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo Exclamation
Ale to jest dziwne myślenie - niech oni tak robią bo każdy w takiej sytuacji postąpiłby tak samo. No tylko że co z tego, co z tego że to kampania w której podobno opowiadanie bajek to podstawa :?: To PiS w tym przypadku wykorzystuje statystyki i opowiada jakieś bajki a nie inni. Co mnie obchodzi jak postąpiliby inni, teraz robi to PiS :!: To tak jakbyś usprawiedliwiał złodzieja że kradnie bo inni też kradną :roll:
czeher pisze: Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska Rolling Eyes
:glass: Seba ma rację :wink: Moja matka też w jakimś stopniu ma doczynienia z tymi co przydzielają pieniądze na to i tamto. I nie jedna jest rodzina której dziecko je darmowe obiady i korzysta z tym podobnych rzeczy a rodzicom powodzi się lepiej niż średnio zamożnemu Polakowi. A mimo to korzystają ze wszystkiego mimo że tak naprawdę to im się nie należy. Inna chora rzecz w tych zapomogach to to że są ludzie biedni i jak piszesz nie chce im się robić a wg prawa wszystko im się należy bo nie mają kasy. Tylko że są też uczciwi którzy wstydzą się takiej pomocy i pracują całymi dniami a mimo to ledwo wiążą koniec z końcem. I dzieciom tych pierwszych też wiele się należy a innym już nie. Dzieci tych pierwszych jeżdżą na jakieś kolonie no bo muszą gdzieś wyjechać a te drugie już nie bo mają ciut lepiej ale ich rodziców mimo że ciężko pracują na wyjazd nie stać. Ile też w TV można zobaczyć rodzin z wielooooma dziećmi :roll: Dla mnie to jest chore bo nie stać ich nawet na połowę z nich a robią następne. No ale nie należy też zapominać o takich którym jakieś zapomogi wg mnie a nie tylko przepisów się należą bo nie mają kasy i nie kręcą na boku a są najzwyczajniej w świecie uczciwi. Są różni ludzi i są różne potrzeby.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”