Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Łukasz_ » 12 wrz 2007, 21:38

Czeher pisze:Tak wiec nie ma co psioczyc zbytnio na PiS bo daje glowe ze PO, LiD czy inni twierdziliby tak samo
Głowy nie dawaj. Giertych ostatnio ładnie załatwił Kurskiego. Jest duże prawdopodobieństwo że inna partia która byłaby a danej chwili zrobiłaby tak samo lub podobnie ale PIS robi to bez klasy. Wszyscy wiemy że wzrost gospodarczy jest efektem pracy SLD a oni w 100% przypisują go sobie. Jeżeli bezrobocie maleje można chyba delikatnie podkreślić że wielu Polaków wyjechało ?
Czeher pisze: Ja uwazam, ze dosc duza czesc tych rodzin to patologie, oczywisice sa tacy ktorym los nie ejst przychylny ale wiekszosc to po PGRowskie patologie, pijacy z druzyna pilkarksa a przynajmniej koszykarska
Nie widziałem tego typu statystyk i nie wiem jaki dokładnie jest %. Raczej patologie nie będą stanowić większości. Inna sprawa to to że chyba można sprawdzić komu wypłaca się pieniądze i na co są przeznaczane...
Czeher pisze: To doprowadziloby z mentalnoscia niektorych anszych rodakow do ruiny. Znam takich ludzi, ktorzy wyjechali z Polski do Niemczech, gdzie od strony socjalnej chyba kraina miodem i mklekiem p;lynaca. Narobili sobie dzieci, z ktorych zyja Exclamation a za kase kupuja ..... spirytus na caly miesiac i chodza do nastepnej zapomogi na rauszu, poza tym inne wyludzenia
Uwazam to za chore zeby bezrobotni dostawali taka kase
Zgadzam się z Tobą, są ludzie którzy kombinują ile się tylko da. Ale pisałem już wyżej że takie rzeczy powinno się sprawdzać. Co do wysokości pieniędzy nie powinny być one jakieś ogromne. Zresztą państwa Polskiego i tak na nie nie stać mimo wszystko uważam że POTRZEBUJĄCYM pomoc się należy.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”