Czyli przedstawienie faktów to dla ciebie "pojechanie" trochę dziwne okreslenie dla stanu faktycznego. Ja mam stosunek do kościoła katolickiego taki sam ja ty, szkoda że w kwestii stosunku do lewicy tak mocno sie różnimy, choć może to i lepiej jaki nudny świat byłby gdyby wszyscy byli tacy sami.Chlopaczek pisze:Pojechales sobie po lewicy az milo.Widze ze masz do niej taki stosunek jak ja do kosciola.
Jestem przekonanym ze prawdziwy zwolennik lewicy przegrał by w dyskusji ze mną i to z kretesem(no chyba że był bym po 10 piwach choc może to jednak za mało zeby przegrac dyskusje z lewicowcemChlopaczek pisze:Jestem jednak przekonany ze prawdziwy zwolennik lewicy by Ci sie przeciwstawil i byc moze zrobilby to skutecznie.
Mam dokładnie tak samo a wiec co do pojecia wolności konwencjonalnej może jesteśmy zgodni lecz co do pojecia wolności gospodarczej na pewno nie(żaden zwolennik wolności gospodarczej nie broni lewicy)Chlopaczek pisze:Co do wolnosci.Ja wolnosc postrzegam bardzo prosto.Jako mozliwosc robienia tego na co mam ochote i decydowaniu o samym sobie w granicach ktore nie powoduja szkod innym ludziom i otoczeniu.
To temat na barrrdzo obszerną dyskusje i wątpie czy biorąc pod uwage twoja ignorancje polityczno ekonomiczna(sam o tym wspomiałeś) miałbyś argumenty którymi mógłbys tutaj mnie pokonać czy tez przekonac do swoich racji. Zdziwiłeś mnie i to bardzo tym "Na pewno nie jest nim platna sluzba zdrowia jak chyba wydaje sie zwolennikom UPR." bardzo prosze żebys to jakoś lepiej przedstawił i pokazał swoje zdnie na ten temat. PS: sądzisz że obecnie słuzba zdrowia jest darmowa?Chlopaczek pisze:Ubezpieczenia spoleczne.Ciezko znalezc tutaj idealne rozwiazanie bo nie takie mozgi jak my sie nad tym glowia.Na pewno nie jest nim platna sluzba zdrowia jak chyba wydaje sie zwolennikom UPR.
O słuzbie zdrowia w modelu lewicowym to mi nawet nie mów bo jak by miał rewolwer to ci co to wymyslili mieli by już dziury w potylicy. Własnie przez ten debilny lewicowy sytem opieki zdrowotnej nie byłem w tym roku na zlocie pilka.pl i miałem kilka powaznych problemów w zyciu z uwagi na to ze mam słabe zdrowie(z tego miejsca dziekuje wszyskim twórcom naszego "doskonałego" systemu opieki zdrowotnejChlopaczek pisze:Ok placisz ta skladke i potem moze musisz troche poczekac zeby dostac sie na co bardziej skomplikowane zabiegi ale przynajmniej wiesz ze w koncu najprawdopodobniej sie dostaniesz.
A z platna sluzba zdrowia braknie ci kasy (nawet jak dostaniesz te pieniadze ktore teraz placisz moze braknac przeciez) i game over.