Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post autor: franz » 13 wrz 2007, 18:24

Chlopaczek pisze:Pojechales sobie po lewicy az milo.Widze ze masz do niej taki stosunek jak ja do kosciola.
Czyli przedstawienie faktów to dla ciebie "pojechanie" trochę dziwne okreslenie dla stanu faktycznego. Ja mam stosunek do kościoła katolickiego taki sam ja ty, szkoda że w kwestii stosunku do lewicy tak mocno sie różnimy, choć może to i lepiej jaki nudny świat byłby gdyby wszyscy byli tacy sami.
Chlopaczek pisze:Jestem jednak przekonany ze prawdziwy zwolennik lewicy by Ci sie przeciwstawil i byc moze zrobilby to skutecznie.
Jestem przekonanym ze prawdziwy zwolennik lewicy przegrał by w dyskusji ze mną i to z kretesem(no chyba że był bym po 10 piwach choc może to jednak za mało zeby przegrac dyskusje z lewicowcem :lol: ) Nie chce wyjsc na osobe zbyt pewna siebie ale te utopijne lewicowe bzdury nie maja szans w starciu z mocnymi, racjonalnymi argumentami i logicznym mysleniem. Pozatym odbyłem już setki a może i tysiące dyskusji z lewakami i żadnej nie przegrałem, choć remisów było duzo bo po prostu czasami lewicowca racjonalne argumenty nie przekonuja. Dyskusji prawica kontra lewica nawet nie trzeba prowadzić to wszystko rozsądziła historia na czyją korzyść? Jesli ktos nie wie odsyłam do podreczników, bo braki wiedzy musza być ogromne.
Chlopaczek pisze:Co do wolnosci.Ja wolnosc postrzegam bardzo prosto.Jako mozliwosc robienia tego na co mam ochote i decydowaniu o samym sobie w granicach ktore nie powoduja szkod innym ludziom i otoczeniu.
Mam dokładnie tak samo a wiec co do pojecia wolności konwencjonalnej może jesteśmy zgodni lecz co do pojecia wolności gospodarczej na pewno nie(żaden zwolennik wolności gospodarczej nie broni lewicy)
Chlopaczek pisze:Ubezpieczenia spoleczne.Ciezko znalezc tutaj idealne rozwiazanie bo nie takie mozgi jak my sie nad tym glowia.Na pewno nie jest nim platna sluzba zdrowia jak chyba wydaje sie zwolennikom UPR.
To temat na barrrdzo obszerną dyskusje i wątpie czy biorąc pod uwage twoja ignorancje polityczno ekonomiczna(sam o tym wspomiałeś) miałbyś argumenty którymi mógłbys tutaj mnie pokonać czy tez przekonac do swoich racji. Zdziwiłeś mnie i to bardzo tym "Na pewno nie jest nim platna sluzba zdrowia jak chyba wydaje sie zwolennikom UPR." bardzo prosze żebys to jakoś lepiej przedstawił i pokazał swoje zdnie na ten temat. PS: sądzisz że obecnie słuzba zdrowia jest darmowa?
Chlopaczek pisze:Ok placisz ta skladke i potem moze musisz troche poczekac zeby dostac sie na co bardziej skomplikowane zabiegi ale przynajmniej wiesz ze w koncu najprawdopodobniej sie dostaniesz.
A z platna sluzba zdrowia braknie ci kasy (nawet jak dostaniesz te pieniadze ktore teraz placisz moze braknac przeciez) i game over.
O słuzbie zdrowia w modelu lewicowym to mi nawet nie mów bo jak by miał rewolwer to ci co to wymyslili mieli by już dziury w potylicy. Własnie przez ten debilny lewicowy sytem opieki zdrowotnej nie byłem w tym roku na zlocie pilka.pl i miałem kilka powaznych problemów w zyciu z uwagi na to ze mam słabe zdrowie(z tego miejsca dziekuje wszyskim twórcom naszego "doskonałego" systemu opieki zdrowotnej :? ) Co do wyzszości słuzby zdrowia w modelu racjonalnym nie panstwowym a w maszynie do utylizacji szmalu jaka jest obecnie NFZ nie ma co gadac. Zreszta nie znam twojego zdania na ten temat czy sądzisz może ze system "państwowo lewicowy" jest lepszy od "prywatno liberalnego"?

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”