Niestety pojechaniem nazwalem co innego.Mianowicie gdy poprosilem o statystyki pokazujace czarno na bialym iz wiecej idiotow glosuje na LiD niz na UPR odparles ze to tak jakbym prosil o statystki gdybys Ty napisal ze "jest wiecej idiotow wsrod narkomanow niz ludzi normalnych".Uznalem to porownanie za przegiecie i napisalem ze pojechales.Podobnie jak z ta patologia i menelstwem glosujacym na LiD w nadziei na panstwo opiekuncze.Druga Szwecja i tak nie bedziemy.franz pisze:Po pierwsze ty nazwałes "pojechaniem" fakty, które dotyczyły ograniczania wolności przez lewice(to były fakty i temu nie zaprzeczysz) a nie sławetnej już sprawy idiotów.
Ograniczanie wolnosci.Pokaz mi system ktory nie ogranicza mniej lub bardziej wolnosci obywateli.
Wybacz ale jak zyje SLD bylo juz u wladzy i nie zdeptalo butem mojej wolnosci.Nie czulem sie zniewolony.
Zaczyna mi sie wydawac ze jestes przekonany o nieomylnosci i niepodwazalnosci swoich pogladow.I moze nie byloby w tym nic zlego gdyby nie wygladalo to tak ze do kazdej dyskusji lewica prawica zasiadasz juz jako zwyciezca.Odwalasz robote niczym reprezentacja Polski grajaca sparing z zespolem A-klasy gasisz swiatla i idziesz do domu.Dlaczego tak mysle?
Patrze w Twoj profil masz troche ponad 18 lat a odbyles "setki a moze i tysiace dyskusji" z "prawdziwymi zwolennikami lewicy".Malo tego - zadnej nie przegrales (przypomina mi to moje dyskusje z przciwnikami Milanu - nie bylo ich tysiace ale dziesiatki jednakze mam przeczucie ze zadnej nie przegralem.Nawet jezeli bylo inaczej wstyd by sie bylo przyznac przed soba do czegos takiego.Tylko ze tutaj dochodzi czynnik milosci do klubu).I co ja mam o tym myslec?Chyba tylko ze mam do czynienia z jakas niesamowita indywidualnoscia wrecz jednostka genialna nie tylko pod wzgledem argumentowania swoich racji ale rowniez czestotliwosci prowadzenia dyskusji ktora za pare lat bedzie TGV UPR-u albo zalozy wlasna partie i zmiecie lewakow w proch przynajmniej w dysputach na antenie TVN24 (nawet po 10 piwach).
Czy w ogole lewica dala cos dobrego swiatu?Ty potrafisz nawet zakaz palenia we wlasnym ogrodku wydany przez niezalezny sad obrocic w argument przeciwko lewicy bo byl to sad kraju w ktorym rzadzi socjaldemokracja.
W zasadzie mozna by przyjrzec sie poszczegolnym krajom przez pryzmat poparcia dla partii lewicowych i na tej podstawie stwierdzic gdzie jest najwiecej patologii menelstwa idiotow oraz ludzi ktorzy nie przepadaja za wolnoscia.
Alez prosze:franz pisze:Ogólnie to chciałbym wiedzieć jakie ideały lewicy uznajesz za słuszne
"Nadrzędna wartość ideom równości (egalitaryzm), postępu i sprawiedliwości" - za encyklopedia PWN.
Do tego antyklerykalizm oraz stosunek do aborcji eutanazji i homoseksualistow.
To jezeli chodzi o zalozenia scisle zwiazane z czlowiekiem.Jak kiedys zapoznam sie z programem gospodarczym lewicy to jeszcze moze cos dodam.
Pisalem ze nie wiem.Najpewniej na jakas niszowa antyklerykalna partie.franz pisze:A tak na marginesie móglbyś zdradzić na kogo zagłosujesz bo na LiD, PiS i UPR nie, a o LPR raczej cie nie posądzam![]()
Widze znowu jakas nadinsterpretacja.Zalozenie darmowej (poslugujmy sie juz ta nazwa chociaz wiadomo ze nie ma nic za darmo) sluzby zdrowia jest lepsze od proponowanego przez UPR.Tak Ci powiem.Nawet jezeli co miesiac placac podatki odprowadzamy dla niektorych utajona skladke na ta sluzbe zdrowia.franz pisze:No ale jesli ty sądzisz, że ten model, który mamy obecnie (darmowy model) jest lepszy od proponowanego przez UPR to faktycznie nie ma o czym gadać. Skoro model w Polsce jest dla ciebie daleki od ideału to jakis ten ideal masz, mogłbym wiedzieć jaki?
W mojej wizji swiata nie ma miejsca na ludzi biednych kleczacych pod przychodniami i blagajacych o pomoc.Rozumiem ze JKM i notabli UPR taki problem sie nie ima wiec mozna go forsowac (nawet nie forsowac bo przy popraciu jakie do tej pory mieli sa to tylko puste zalozenia).
Ideal sluzby zdrowia?Bezplatna ogolnodostepna bez kolejek i wielomiesiecznego czekania na zabiegi.Wysoka jakosc uslug i technologie leczenia na najwyzszym swiatowym poziomie.
Jak to zrobic?<rozklada rece>