Mozna bylo tak od razu.
Z tego co pamietam politycy lewicy nie raz i nie dwa wypowiadali sie ze sa za legalizacja marihuany.Na pewno wina lewicy jest ze nie mozesz jej w Polsce legalnie palic?Moze to po prostu taki kraj.Takie spoleczenstwo.Ile jest krajow w ktorych legalnie mozna palic marihuane?Cala reszta rzadzi lewica?franz pisze: No tak nie ma systemu idealnego, ale ja wole jednak ten system, który jak najmiej ogranicza moją wolność a takim systemem na pewno nie jest ten obecnie panujący w Polsce. A co do tego deptania wolności przez partie lewicowe np. PiS i czy tam SLD które ty podałeś, to ty nie czułeś sie zniewolnoy a ja tak bo chce miec wybór czy pałacic bezsensowna składke na ZUS i zdrowotne, chce palić marihuane całkowicie legalnie itp, itd..
ZUS to tez wina wylacznie lewicy.Lewica psuje a prawica nie naprawia bo nie chce albo nie potrafi.Polska rzadzily partie z lewa i prawa a jakos nikt ich nie zlikwidowal proponujac lepsze rozwiazanie ktore nie deptaloby wolnosci obywateli.Bo kto lubi ZUS?Oprocz prezesa ZUS-u.
Naprawde az bym chcial zeby UPR doszedl do wladzy.Chcialbym zobaczyc jak rozwiaza problemy z ktorymi kraj boryka sie od lat.A na koncu zobaczyc jak odbijaja sie od muru.UPR Harrym Potterem polskiej polityki.
PiS zgadzam sie depta wolnosc ale to raczej okreslonych grup spolecznych co wynika z ich konserwatywnych pogladow na kwestie obyczajowe co jest przeciez domena prawicy.
No chyba ze mowisz o jakims deptaniu na niwie gospodarczej gdzie podobno PiS jest lewica.
Az takim ignorantem nie jestem zeby nie wiedziec ze sady opieraja sie na obowiazujacym w danym kraju prawie.Sad postawil sie po stronie osoby niepalacej i wydal precedensowy wyrok.Nie ma w Szwecji prawa zabraniajacego palenia we wlasnym ogrodku.Wiec gdzie Ty tu widzisz wine lewicy i ograniczanie wolnosci?W tym ze uchwalili prawo ktore dalo mozliwosc podjecia takiej decyzji?Podobne prawo maja Norwegia Portugalia Wlochy czy Finlandia i na przyklad w Italii zostalo to uchwalone za czasow prawicowych rzadow Berlusconiego.To tez wina lewicy?franz pisze: A co do tych sądów to przykro mi to stwierdzić wykazałeś sie w tej materi nie zwykla ignorancja, dlaczego? Juz tłumacze, otóż zgadzam się sąd jest niezależny ale trzeba pamiętać, że wydaje wyroki na podstawie prawa a nie na podstwie swojego widzi mi sie. Tak więc sąd wydał wyrok na podstawie prawa, które jest tworzone przez partie socjaldemokratyczne, tak wiec jednak jak ma sie to do tego twojego: "argument przeciwko lewicy bo byl to sad kraju w ktorym rzadzi socjaldemokracja"?
Nie co nie znaczy ze iscie romantyczne zalozenia lewicy XVIII wieku maja racje bytu we wspolczesnej rzeczywistosci szczegolnie takigo kraju jak Polska.franz pisze: No i jeszcze co do tej lewicowej równości i sprawiedliwosci to nie uwazasz, że to się jedno z drugim wyklucza?
To nie sa poglady tylko marzenia.Zapytales o ideal sluzby zdrowia i odpowiedzialem.Nie prosiles o wizje sluzby zdrowia ktora da sie w najblizszym czasie osiagnac.franz pisze: O i tu sie zgadzam z toba, poglądy Chłopaczka w tej kwestii są całkowicie utopijne.
Widzicie bo ja wierze w piekny spokojny swiat wolnosci i pokoju.Ale zeby to osiagnac trzeba by bylo wybic ludzi bo to oni sa przeklenstwem tej planety.
Mogliby zostac milanisci Milan i Luca Toni
A ja bym siadl sobie pod lipa w mojej arkadii.
Milej zabawy z luba.