Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 14 wrz 2007, 21:15

czeher pisze:biernosc PO Zemdlał a co maja jeszcze robic latac po maistach i ustawiac te smeiszne stoliki z tekturownymi ministrami pisu i obalac ten uklad Question Jakies tektury pokazywac Question TV nie ogladasz Question dzisiaj 3nowe spoty PO
Żadnego spotu PO ostatnio nie widziałem a tym bardziej dziś jak nie miałem dostępu do TV przez większość dnia. Po tym co ostatnio robi PiS i tym całym halo wokół nich jakie tworzą jej członkowie tak stwierdzam że PO jest bierna. Może do dzisiejszego dnia ale cechuje ją bierność. Zresztą to nie tylko moje zdanie a także politologów wg których PO w porównaniu s PiSem została w blokach, wg mnie też tak jest. Nawet słyszałem wypowiedź Komorowskiego czy kogoś tam że ruszają w Polskę dopiero od poniedziałku podczas gdy Kaczyński zwiedził już pół Polski. Ja odnoszę wrażenie że może i PO ma jakąś strategię ale PiS zawsze w wyprzedza ją o krok - Po planuje iść do sklepu a PiS już z niego wychodzi z zakupami.
czeher pisze:Ja tam kilka razy ja sluchalem i odnioslem inne wrazenie, oczywiscie nie powiedziala tego wprost, bo poprostu nie wypadalo ale samo wystapienie z PO na poczatku roku o czyms mowilo prawada Łypiący argumntowala to tym ze nie moze byc w partii gdzie rola jej meza jest marginalna
No właśnie wystąpienie z PO dla mnie wiele mówiło a ona gadała jakieś bzdury że pozostawia pole do popisu mężowi i w PO wszystko jest bardzo dobrze a stosunki Tuska z Rokitą są bardzo dobre jak były dawniej, co mijało się z prawdą. Można to było zauważyć nie tylko po zachowaniu Rokity w Sejmie które opisywałem ale i po wcześniejszych. Odnosiłem zupełnie inne wrażenie niż ty.

Edyta:
piwus pisze:A nie przyszło Ci do głowy, że to najpierw Rokita zdecydował się odejść, a potem Rokita zdecydowała się przyjąć posadę u Kaczyńskiego?
Nie wiem do czego pijesz bo ja nie rozważam czy Rokita wiedział wcześniej ze jego żona wspiera Kaczyńskiego a on ją w tym działaniu czy nic o tym nie wiedział. W ogóle się do odnoszę do tego a jedynie piszę że Nelly mi się nie podoba za całokształt jej działań i gadek bo dla mnie od daaawna koloryzowała mówiąc o Tusku i Rokicie podczas gdy tak nie było. I głównie o to mi chodzi a teraz Rokita nie startuje w wyborach a ona wspiera Kaczyńskiego, nieważne czy Rokita ją do tego namawiał czy nie bo wiedział że sam odchodzi na boczny tor. Tym bardziej jak teraz siedzi w studio i opowiada że jednak w PO nie było OK a w krakowskich listach wg niej palce maczał Schetyna lub Tusk. Listach które zostały zmienione tak jak tego chciał Rokita prawdopodobnie na polecenie Tuska. I gdzie tu logika tej baby :?:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”