Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post autor: kama_reda » 19 sty 2005, 18:53

Ja jestem zdania, że Rensingowi trzeba dać szanse pokazania swoich umiejetności w bramce Bayernu, to młody bramkarz posiadający nieprzecięte umiejetności i zmarnowanie takiego talentu byłoby dużym błedem. Dostał już w tym sezonie szanse w dwóch meczach i zachował czyste konto. W poprzednim sezonie, Kahnowi w meczu reprezentacji przytrafił sie poważny błąd i w następnym meczu ligowym z hamburgiem usiadł na trybunach, jako oficjalny powód podając kontuzje. Bayern wtedy był pod ogromną presją ponieważ musiał gonić w tabeli uciakający Werder, a takzę zbliżał sie mecz LM z Realem. W bramce z konieczności musiał stanąć Rensing i co....? Bayern wygrał ten mecz 1:0 (wprawdzie bramke strzelił w samej końcówce), ale co najważniejsze Rensing zachował czyste konto popisując sie kilkoma dobrymi interwencjami (dostał od Kickera note 2, czyli bardzo dobry występ). W sparingu z Foruną zagrał cały mecz, wpuścił wprawdzie bramkę ale był bez szans, ponieważ wyszło na niego 3 piłkarzy Foruny (przy bramce ewidentnie zawinił Tobias Rau), poza tym miał 2 udane interwencje (ale całego meczu nie widziałem), jednak w takim meczu nie był w stanie zaprezentować swoich nieprzecietnych umiejętności. Według mnie Rensing powinien w nadchodzącej rundzie otrzymać od Magatha kilka szans i sądze że już niedługo bedzie to bramkarz nr1 Bayernu!!! :D

FC Bayern forever number one

Wróć do „Niemcy”