też chciałbym żebyś pojechał, może byś tu tyle nie spamował...Ale bym chciał jechać do Chin
wracając do siatkówki - jak zwykle nasuwa się myśl po przegranym turnieju - dlaczego przegraliśmy ? przecież jesteśmy vice mistrzami świata ??!! A no myślę ze przede wszystkim dlatego że brakowało 2 ważnych ogniw naszej reprezentacji - Wlazłego, który nawet bez formy zdobywal ponad 10 pkt, zdecydowanie numer 1 w ataku w Polsce, oraz kapitana Piotra Gruszki - który pomagał drużynie nawet wtedy kiedy siedział na ławce; szkoda że nie mógł tam nawet pojechać z drużyną ot tak by naszych wesprzeć, myślę że pomogło by to chocby w małym stopniu
z drugiej strony nie zgadzam się z tezą iż Lozano za bardzo zmęczył naszych na treningach i brakowało im sił ( porównując do tego co robił ze sowimi podopiecznymi śp. Hubert Wagner to pikuś ), tutaj chodzi raczej o sprawę czysto mentalną, psychiczną
jeśli chodzi o jakieś aspekty gry to na pewno z naszej strony brakowało skuteczności w ataku szczególnie na skrzydłach, nie chce oceniać poszczególnych meczów bo nie miałem okazji oglądąć ich wszystkich w płnym wymiarze czasowym
Jutro finał Rosja - Hiszpania; faworyt jest jeden, lecz jak pokazują te ME wszystko się może zdarzyć, imo nie będzie niespodzianki i Rosjanie zostaną mistrzami