TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 16 wrz 2007, 11:38

czeher pisze:Aktualnie TdP moze nawet jest stawiane wyzej anizeli Vuelta - zreszta wystarczy popatrzec na lsite startowa

bohaterowie wielkich tourow - Di Luca, bracia Schleckowie, Kirchen, Guttierez, Kloden
W tym samym czasie odbywa się Vuelta Espana, czyli jeszcze większy kolarski wyścig (zaliczany do grona trzech największych). I to właśnie Vuelta jest transmitowana na Eurosporcie głównym. Jak nie trudno się zorientować kolarstwo w tym czasie wypełnia ramówki obu stacji.
Ajgor pisze:Nie no nie przesadzajmy Wink Wypowiedź di Luci dużo powiedziałą czemu tu zagościł - liczył na łatwe punkty do rankingu. I dlatego mnie cieszy że mu nie pykło.
Już się w tym wszystkim pogubiłem. Jedni mówią, że to wyścig lepszy od Vuelty, drudzy że nie. Postaram sie to przedstawić logicznie na podstawie waszych wypowiedzi: eurosport (podstawowy) jest bardziej dostępny i prestiżowy niż eurosport2, na jedynce jest vuelta, więc to ona jest bardziej prestiżowa. Ajgor mówił - cytował kolarza który przyjechał tutaj po łatwe punkty - wydaje mi się, że jest dość proste przełożenie między prestiżem danej imprezy sportowej a jej poziomem - łatwością zdobycia punktów. Więc już po samych waszych (kibiców kolarstwa) wypowiedziach widać, że z tym prestiżem to jest dość krucho - a przynajmniej Polacy (jak to Polacy) popadają w megalomanię.

kama_reda pisze:Może dlatego, iż z założenia jest to forum piłkarskie, a nie kolarskie.
Z tego zdania i tego, że istnieje temat TdF, siatkówka, snooker, piłka ręczna, koszykówka wynikają dwie hipotezy:
1. TdP nie jest tak popularny jak wyżej wymienione dyscypliny, więc może istnieje inna droga promowania miast a nie tylko przez TdP.
2. kolarstwem (to wysnułem z twojego stwierdzenia o forum kolarskim) interesują się na większą skalę tylko kibice kolarstwa - a jak mniemam nie jest to zawrotna liczba, a przynajmniej znacząca grupa docelowa.

Zachowujesz sie jak pieprzony egoista. Inni ludzi lubia ten sport, daje to im jakas przyjemnosc, niech wiec to moja, skoro ktos juz wylozyl kase zeby to sponsorowac. To, ze sie nie dostales na to na silownie to przemilcze, bo to normalnie wielka strata dla ludzkosci.
Lakier pisze:Zachowujesz sie jak pieprzony egoista. Inni ludzi lubia ten sport, daje to im jakas przyjemnosc, niech wiec to moja, skoro ktos juz wylozyl kase zeby to sponsorowac. To, ze sie nie dostales na to na silownie to przemilcze, bo to normalnie wielka strata dla ludzkosci.
Dziękuje za miłe słowo. Popatrz tylko, że ulewając moje problemy komunikacyjne ( i innych jeleniogórzan) to zachowujesz się dokładnie tak samo. Gwarantuje Ci, że nie tylko ja nie mogłem dojechać tam gdzie chciałem w rozsądnym czasie.

Bije od was logiczna argumentacja, ja się tutaj nie unoszę (nie rzucam inwektywami) tylko logicznie i jasno (w ramach swoich możliwości intelektualnych) przedstawiam jak ja widzę TdP i jego wpływ na rozwój Jeleniej Góry.

Wróć do „Inne sporty”