TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post autor: czeher » 16 wrz 2007, 12:12

Ajgor pisze:Nie no nie przesadzajmy Wink Wypowiedź di Luci dużo powiedziałą czemu tu zagościł - liczył na łatwe punkty do rankingu. I dlatego mnie cieszy że mu nie pykło.
To nie tyle chodzi ze o latwe pkt ale o latwiejszy wyscig anizeli Vuelta, ktorej glowna bolaczka jest to, ze kolarze majacy jakies aspiracje na MS nie zdecyduja sie na 3tygodnie mordegi w Hiszpanii a dosc przyjemny wyscig w Polsce i juz z racji tego - kalendarza - TdP wzrasta prestiz

A Vuelta w tym roku jest najslabsza od lat :roll:

Co do Eurosportu 1 i 2 to nie jest takie proste :!: wiadomo ze E musi uzupelnic ramowke a Vuelta startuje duzo wczesniej od TdP a wtedy zbyt wiele wydarzen sportowych wykupionych przez E nie bylo tak wiec Vuelta leci na jedynce a na dwojce programy informacyjne, trudno zeby pozniej przenosic. Poza tym TdF, ktory zgromadza dosc pokazna widownie przez pare etapow byl pokazywany na 2 :!:
Poza tym wcale bym tak nie deprecjonowal dostepnosci dwojki,

bellus pisze:Już się w tym wszystkim pogubiłem. Jedni mówią, że to wyścig lepszy od Vuelty, drudzy że nie. Postaram sie to przedstawić logicznie na podstawie waszych wypowiedzi: eurosport (podstawowy) jest bardziej dostępny i prestiżowy niż eurosport2, na jedynce jest vuelta, więc to ona jest bardziej prestiżowa. Ajgor mówił - cytował kolarza który przyjechał tutaj po łatwe punkty - wydaje mi się, że jest dość proste przełożenie między prestiżem danej imprezy sportowej a jej poziomem - łatwością zdobycia punktów. Więc już po samych waszych (kibiców kolarstwa) wypowiedziach widać, że z tym prestiżem to jest dość krucho - a przynajmniej Polacy (jak to Polacy) popadają w megalomanię.
Moze torche zle sie wyrazilem, TdP moze byc wyzej stawiane anizeli wg wlasnie przez kalendarz, umiejscowienie czasowe, w Vuelcie jak juz wczesniej pisalem nie wystartuja kolarze z aspiracjami na MS a w TdP tak. Poza tym TdP z roku na rok sie rozwija a Vuelta lekko podupada - mimo ze nalezy do wielkich tourow to nie mozna ja postawic na rowni z Giro czy TdF, gdzie te wyscigi bija ja na glowe pod wzgledem ogladalnosci czy tez rywalizacji sportowej.
Ze wzgledu na historie to TdP jak narazie nie ma co porownywac do Vuelty, z tego powodu ze od zaledwie kilku lat znajduje sie na rozkladzie Protouru zas 10lat temu to byl wyscig polamatorski - jednak preznie sie rozwija - Vuelta od lat ma dobry wspolczyniik wsrod wyscigow
A piszac o TdP ze moze byc stawiane wyzej niz Vuelta chodzilo glownie o to kto w tym roku wystartowal w jednym czy drugim wyscigu -

Nie slyszalem wystapienia Di Luci ale pod wzgledem konkurencji napewno nie mogl liczyc na latwe pkt, chyba raczej choilo mu o to ze profil trasy jest pod niego i nie ma co wazne czasowki
No chyba ze porownywal trudnosci zdobywania pkt w innych wyscigach, to napewno najlatwiej o pkt bylo mu w TdP niz w Giro czy jedniodniowych klasykach,
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2007, 12:15 przez czeher, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Inne sporty”