Owszem, w tematach o siatkówce, piłce ręcznej itp. istnieje większy ruch na tymże forum (czyt. większa popularność), ale spowodowane jest to tym, że Polacy odnoszą sukcesy w tych dyscyplinach sportu. Do niedawna temat Formuła 1 świecił pustkami, dopóki nie pojawił się Robert Kubica.bellus pisze:Z tego zdania i tego, że istnieje temat TdF, siatkówka, snooker, piłka ręczna, koszykówka wynikają dwie hipotezy:
1. TdP nie jest tak popularny jak wyżej wymienione dyscypliny, więc może istnieje inna droga promowania miast a nie tylko przez TdP.
2. kolarstwem (to wysnułem z twojego stwierdzenia o forum kolarskim) interesują się na większą skalę tylko kibice kolarstwa - a jak mniemam nie jest to zawrotna liczba, a przynajmniej znacząca grupa docelowa.
W kolarstwie niestety nie mamy światowej sławy zawodników, a mimo to zainteresowanie jest dość duże. Wystarczy spojrzeć na ilość ludzi ustawiających się na trasach przejazdu. Jak przed dwoma, czy trzema laty Tour przejeżdżał przez Redę, czy Rumię (gdzie była lotna premia) to z przyjemnością ustawiłem się kilkadziesiąt minut przed planowanym przejazdem kolarzy na trasie, aby poobserwować, mimo, iż zagorzałym fanem tego sportu nie jestem. Ostatecznie takie wydarzenie jest raz w roku, do tego zapewne mieszkańcy miejscowości wiedzą o Tourze kilka miesięcy wcześniej, więc tego dnia mogą się zorganizować tak, aby przejazd kolarzy (co za tym idzie zamknięte drogi itp.) nie stanowił problemu.