TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 16 wrz 2007, 23:11

Yukasz pisze:Chyba mam tege ve... yyy deja vu
Ot taka mała zmiana w systemie nastąpiła.
Yukasz pisze:Oj bellus bellus naprawdę myślisz że poprzez twoje zeszłoroczne gadanie w tym roku oglądałem jedynie kawałek ostatniego etapu Question Lol A co ma jogurt do bociana Question Nie schlebiaj tak sobie bo przynajmniej dla mnie miało to nijaki wpływ.
Czy naprawdę sądzisz, że jak ktoś nie kończy każdego zdanie emotikonami to mówi poważnie bez krztyny ironii albo sarkazmu?
Yukasz pisze:Nawet Londyn zapowiedział że mimo dopingu w kolarstwie i aferach wykrywanych głównie na TdF chcą aby ten wyścig w roku 2008 też u nich gościł. I oni widzą duże korzyści z tego że kolarze jeżdżą po ich ulicach (znaczy na pewno nie wszyscy bo chyba nigdy nie ma 100% poparcia). Zakładam że ranga wyścigu tobie by nie robiła różnicy i dlatego mówię o TdF bo ty ogólnie jesteś na NIE a całe kolarstwo jest be.

Widzisz zbyt pochopnie mnie oceniasz ja jestem kapitalistyczną jednostką - homoekonomikus jak to napisał Smith. Gdybym uważał, że TdP przynosi JG zyski to bym pocierpiał, ale uważam inaczej. Rzucasz argumentem z kosmosu. Oczywiście TdF przynosi zyski tylko weź pod uwagę siłę TdF a siłę przebicia TdP. To trochę tak jakby medalistę IO w boksie w wadze średniej wrzucić na ring z zawodowym mistrzem wagi ciężkiej (obaj niby dobrzy, ale jak by wyglądała walka wie chyba każdy). Zachowajmy trochę powagi i szacunku do siebie na wzajem i nie zbywajmy się tego rodzaju argumentami.
Yukasz pisze:W W-wie jest wielki remont ulic, kierowcy się w wkurzają, klną bo nie mogą dojechać na czas tylko co z tym fantem zrobić Question Wg ciebie chyba nie powinno się remontować dróg a niech kierowcy sobie dalej klną tylko że na dziury w ulicach i aby drogi były przejezdne jak wcześniej - czyli z korkami w roli głównej. Pomyśl sobie że u ciebie jest wielki remont który trwa kilka dni w roku (słownie KILKA) na 365 a ci co widzą korzyści w TdP je otrzymują.

Kolejny raz traktujesz mnie jak kogoś nawiedzonego. Wysuwasz absurdalne argumenty. Remont drogi z natury rzezy powoduje poprawę stanu tej drogi. Skoro to taka analogia do TdP to powiedz mi w jaki sposób Czesław Lang poprawia życie mieszkańców JG.

Yukasz pisze:A raczej ten wpływ co go wg ciebie w ogóle nie ma, prócz braku przejazdu oczywiście.
Cieszę się, że jako mieszkaniec miejscowości X (gdzie X nie jest JG) wypowiadasz się o tym jak TdP wpływa na JG. Mnie się zawsze wydawało, że to mieszkańcy miasta wiedzą najlepiej jakie są jego problemy i możliwości. Jak widać myliłem się.
Yukasz pisze:Toż to I liga ale kobiet Surprised Sam widzisz po tym że drużyna upada jakie jest zainteresowanie koszykówką kobiet zarówno ze strony sponsorów jak i władz miasta.
Zgadza się, ale halę przy ulicy Sudeckiej wypełniali kibice po brzegi i nie był to jeden dzień w roku czy tam dwa, tylko naście. CO do KK AZS JG to jeszcze taką prywatę popełnię. Nawet poseł ziemi jeleniogórskiej Grzegorz Schetyna miał drużynę w dupie. Baron polskiej koszykówki, no ale to jeden z kilku powodów dla których nie lobie PO.
Kolegium to jeden z przykładów, lodowisko na Placu Ratuszowym myślę dało by większy efekt niż TdP.
Można jeszcze udać że się nic nie wiedziało o wyścigu i marudzić że nie można się nigdzie dostać
Najlepiej to się wypowiadać jak się guzik wie. Byłeś kiedykolwiek w JG? Wiesz jakimi ulicami jedzie TdP? Mam jakieś nieodparte wrażenie, że nie. Moja siłownia mieści się na ulicy Sudeckiej - tam jest jedyny wjazd na teren ośrodka, a ulica Sudecka wyłączona z ruchu...

Wróć do „Inne sporty”