Ot taka mała zmiana w systemie nastąpiła.Yukasz pisze:Chyba mam tege ve... yyy deja vu
Czy naprawdę sądzisz, że jak ktoś nie kończy każdego zdanie emotikonami to mówi poważnie bez krztyny ironii albo sarkazmu?Yukasz pisze:Oj bellus bellus naprawdę myślisz że poprzez twoje zeszłoroczne gadanie w tym roku oglądałem jedynie kawałek ostatniego etapu Question Lol A co ma jogurt do bociana Question Nie schlebiaj tak sobie bo przynajmniej dla mnie miało to nijaki wpływ.
Yukasz pisze:Nawet Londyn zapowiedział że mimo dopingu w kolarstwie i aferach wykrywanych głównie na TdF chcą aby ten wyścig w roku 2008 też u nich gościł. I oni widzą duże korzyści z tego że kolarze jeżdżą po ich ulicach (znaczy na pewno nie wszyscy bo chyba nigdy nie ma 100% poparcia). Zakładam że ranga wyścigu tobie by nie robiła różnicy i dlatego mówię o TdF bo ty ogólnie jesteś na NIE a całe kolarstwo jest be.
Widzisz zbyt pochopnie mnie oceniasz ja jestem kapitalistyczną jednostką - homoekonomikus jak to napisał Smith. Gdybym uważał, że TdP przynosi JG zyski to bym pocierpiał, ale uważam inaczej. Rzucasz argumentem z kosmosu. Oczywiście TdF przynosi zyski tylko weź pod uwagę siłę TdF a siłę przebicia TdP. To trochę tak jakby medalistę IO w boksie w wadze średniej wrzucić na ring z zawodowym mistrzem wagi ciężkiej (obaj niby dobrzy, ale jak by wyglądała walka wie chyba każdy). Zachowajmy trochę powagi i szacunku do siebie na wzajem i nie zbywajmy się tego rodzaju argumentami.
Yukasz pisze:W W-wie jest wielki remont ulic, kierowcy się w wkurzają, klną bo nie mogą dojechać na czas tylko co z tym fantem zrobić Question Wg ciebie chyba nie powinno się remontować dróg a niech kierowcy sobie dalej klną tylko że na dziury w ulicach i aby drogi były przejezdne jak wcześniej - czyli z korkami w roli głównej. Pomyśl sobie że u ciebie jest wielki remont który trwa kilka dni w roku (słownie KILKA) na 365 a ci co widzą korzyści w TdP je otrzymują.
Kolejny raz traktujesz mnie jak kogoś nawiedzonego. Wysuwasz absurdalne argumenty. Remont drogi z natury rzezy powoduje poprawę stanu tej drogi. Skoro to taka analogia do TdP to powiedz mi w jaki sposób Czesław Lang poprawia życie mieszkańców JG.
Cieszę się, że jako mieszkaniec miejscowości X (gdzie X nie jest JG) wypowiadasz się o tym jak TdP wpływa na JG. Mnie się zawsze wydawało, że to mieszkańcy miasta wiedzą najlepiej jakie są jego problemy i możliwości. Jak widać myliłem się.Yukasz pisze:A raczej ten wpływ co go wg ciebie w ogóle nie ma, prócz braku przejazdu oczywiście.
Zgadza się, ale halę przy ulicy Sudeckiej wypełniali kibice po brzegi i nie był to jeden dzień w roku czy tam dwa, tylko naście. CO do KK AZS JG to jeszcze taką prywatę popełnię. Nawet poseł ziemi jeleniogórskiej Grzegorz Schetyna miał drużynę w dupie. Baron polskiej koszykówki, no ale to jeden z kilku powodów dla których nie lobie PO.Yukasz pisze:Toż to I liga ale kobiet Surprised Sam widzisz po tym że drużyna upada jakie jest zainteresowanie koszykówką kobiet zarówno ze strony sponsorów jak i władz miasta.
Kolegium to jeden z przykładów, lodowisko na Placu Ratuszowym myślę dało by większy efekt niż TdP.
Najlepiej to się wypowiadać jak się guzik wie. Byłeś kiedykolwiek w JG? Wiesz jakimi ulicami jedzie TdP? Mam jakieś nieodparte wrażenie, że nie. Moja siłownia mieści się na ulicy Sudeckiej - tam jest jedyny wjazd na teren ośrodka, a ulica Sudecka wyłączona z ruchu...Można jeszcze udać że się nic nie wiedziało o wyścigu i marudzić że nie można się nigdzie dostać