TOUR DE POLOGNE!!!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 17 wrz 2007, 0:01

bellus pisze:Czy naprawdę sądzisz, że jak ktoś nie kończy każdego zdanie emotikonami to mówi poważnie bez krztyny ironii albo sarkazmu?
Po twoim pierwszym takim zdaniu sądziłem że ironizujesz ale jak w kolejnym piszesz znowu to samo no to ci uwierzyłem że tak rzeczywiście sądzisz. Wiesz zetknąłem się z wieloma absurdalnymi jak dla mnie opiniami na różne tematy więc skoro się powtarzasz to ci uwierzyłem bo chyba żadna opinia na jakikolwiek temat mnie nie zdziwi.
bellus pisze:Rzucasz argumentem z kosmosu. Oczywiście TdF przynosi zyski tylko weź pod uwagę siłę TdF a siłę przebicia TdP.
Dlaczego z kosmosu :?: Pisałeś że nie interesujesz się kolarstwem to chciałem ci pokazać że inni o nie walczą. Można w tym przykładzie zauważyć analogię - TdF i TdP oraz Londyn i JG. I oczywistym jest że TdP nie przyciąga tylu sponsorów ale jednak zobacz ilu jest kibiców na trasach (i to nie są tylko dzieci ze szkół) a także sponsorów. Samo bycie w elitarnej jak na kolarstwo lidze Pro Tour już wiele znaczy i interesują się naszym wyścigiem wszystkie osoby związane z kolarstwem. Tak samo W-wa nie zaprasza sobie TdP aby zamknąć kolejną ulicę tylko widzi w tym inny cel.
bellus pisze:Wysuwasz absurdalne argumenty. Remont drogi z natury rzezy powoduje poprawę stanu tej drogi. Skoro to taka analogia do TdP to powiedz mi w jaki sposób Czesław Lang poprawia życie mieszkańców JG.
Tu trochę absurdu było ale na koniec dodałem że niektórzy zauważają w TdP jakieś korzyści z władzami twojego miasta na czele. Skoro TdP jest w waszym mieście od kilku lat to widocznie uważają że im się to opłaca. Może w takim razie skoro moja wypowiedź ociera się o absurd ty dasz mi jeden nieabsurdalny argument pokazujący że JG traci na tym że co roku gości u siebie kolarzy, najlepiej aby był to fakt a nie kolejny domysł że lepiej inaczej spożytkować kasę wydaną na TdP na to i tamto. Widocznie władze uznają że kolarstwo przyniesie więcej korzyści.
bellus pisze:
Yukasz pisze:
A raczej ten wpływ co go wg ciebie w ogóle nie ma, prócz braku przejazdu oczywiście.
Cieszę się, że jako mieszkaniec miejscowości X (gdzie X nie jest JG) wypowiadasz się o tym jak TdP wpływa na JG. Mnie się zawsze wydawało, że to mieszkańcy miasta wiedzą najlepiej jakie są jego problemy i możliwości. Jak widać myliłem się.
Fajnie że przed zdaniem które sam zacytowałeś napisałem coś takiego (zresztą w 'twoim' cytacie przytoczyłem to o czym tu ciągle mówisz) :arrow:
Yukasz pisze:Pokarz mi statystyki i wpływ jaki TdP ma na JG Question
Więc mi to pokaż :!: Ja jako mieszkaniec miejscowości X nie mówię przecież o konkretach a chcę żebyś ty mi je pokazał bo sam rzucasz ogólnikami i marudzisz nam tu drugi rok - ty jako mieszkaniec JG. Ja głównie mówię o promocji jaką daje takie wg mnie taki wyścig a także pokazuję ci że władze Twojego miasta ten wyścig u siebie gościć chcą a dla mnie oni lepiej od ciebie wiedzą czy TdP przynosi im oczekiwane efekty czy też nie. Skoro co roku TdP jest w JG to chyba cos w tym jest, nie? :glass: Jak nie to daj mi fakty ze się mylę a wtedy najprawdopodobniej Lang 'wynajmuje' ulice JG w ramach kolesiostwa i dostaje za to kasę od miasta które na tym wyłącznie traci. W takim razie mamy tu przestępstwo :> Ja nie pisze ze macie taki a taki zysk, a zrobiono tyle a tyle a chcę tego od ciebie :!: A argumenty o 'zamknięciu' miasta i innym wydaniu kasy (ile to jest? taka góra pieniędzy? ) do mnie nie trafiają bo podpieram się władzami JG.
bellus pisze:Nawet poseł ziemi jeleniogórskiej Grzegorz Schetyna miał drużynę w dupie. Baron polskiej koszykówki, no ale to jeden z kilku powodów dla których nie lobie PO.
Może i baron ale jeśli już to były i nie żeńskiej drużyny w JG ale Śląska Wrocław :!: To prezesem Śląska był Schetyna a nie drużyny w JG, no chyba że o czymś nie wiem to mnie oświeć. Ba nawet nie wiedziałem że macie drużynę w PLKK.

Powiedz mi czy wszyscy w JG mają tak samo za złe TdP że u nich gości. Jeśli ci ludzie na ulicach kibicujący kolarzom są wyłącznie turystami to przynajmniej hotelarze mają z nich pociechę. Skoro ten wyścig tobie a może i całej JG tak przeszkadza to czy protestowaliście jakoś, mówiliście o tym władzom :?: Co wam odpowiedzieli :?: Pytam się szczerze bo jak zauważyłeś mieszkam w miejscowości X. Tak dodam jeszcze że w moim mieście kiedyś też gościł regularnie jakiś wyścig - żyłem. Gościł także kilka lat temu jakiś wyścig a były zamknięte ulica przelotowa mojego miasta a także inna się z nią krzyżująca dzięki której można sie dostać do centrum z innej części - żyłem, żyli i inni i wszyscy się cieszyli ze mimo utrudnień w ruchu mamy kolarzy. I na koniec :arrow: winy 'zamknięcia' miasta szukaj u swoich władz a nie w TdP :!:

Edyta:
Schetyna już nie ma nic wspólnego ze Śląskiem bo oddał się polityce i jak niby on teraz ma ratować drużynę w JG :?: Tym bardziej że prezesem Śląska jest ktoś inny a Schetyna był kojarzony głównie o ile nie jedynie z Wrocławską drużyną.

Wróć do „Inne sporty”