Finał naprawde świetny, choć chyba Hiszpania jednak negatywnie zaskoczyła, bardzo słaba skutecznosc, bezproduktynwy Navarro, Gasol także długo nic nie pokazywał. Dopiero faule wysokich graczy rosyjskich dały mu pewna swobade, choć i tak nie było lekko. Wyśmienita gra w defensywie Rosjan, troche za duzo nie przemyslanych akcji w ofesnywie Holdena, ale i tak dobrze sie dla nich to skończyło. Wreszcie na koniec MVP dla AK47, to jest coś na co osobiscie czekałem, zaowdnik ten jest kompletny, a uniwersalnoscia bije kazdego na świecie, do tego jego gra w defensywie... palce lizać. Szkoda, że troche odsunieto go na bok w Utah.
Spodziewałem sie, że Hiszpanie wygraja cały turniej. Paczke maja chyba najlepsza Rudy, Calderon, Gasol, Jorge, Navarro to świetni zawodnicy i obecnie z NBA. Rosjanie to przedewszystkim AK i mam nadzieje nowa gwiazda NBA Khyrapa(?) z Bykow. Jak widać dobry trener szybko stworzy z niezłego materiału świetny team. Zobaczymy jak bedzie za rok na IO.
Cały turniej napewno udany, kilka naprawde wysmienitych spotkań, szkoda, że Francja dość szybko osłabła i że kilku nie przyjechało, bo poziom mimo, że był bardzo wysoki mogł jeszcze być wyższyc, a spotkania jeszcze bardziej zaciete.