Bardzo luzno przypinasz latki lewica prawica.Jak cos zle zrobia rzady sklaniajace sie ku lewu to jest to lewica.Jak cos zle robia rzady majace sie ku prawu to jest to niepelna prawica albo wrecz zostaja przerobieni na lewice jak PiS.
Od razu zapytam co dla Ciebie znaczy legalizacja marihuany?Bo zapedziles sie z tymi krajami szczegolnie z takimi Niemcami czy Wielka Brytania gdzie legalne jest sprzedawanie nasion marihuany i domowa uprawa ale nie legalna sprzedaz trawki jako takiej.Dla mnie to nie jest legalizacja marihuany.
Moze dojdzmy w koncu kto jest winny.Sad ktory wydal taki wyrok?Lewica ktora tam rzadzi czy moze sad jest niewinny ale ma pecha ze dziala w kraju w ktorym rzadzi lewica?
Dalej.Szwecja.Nie tak zle chyba z wolnoscia u nich skoro nie tak dawno tygodnik The Economist umiescil ten kraj na pierwszym miejscu w rankingu demokracji a taka Polske znalazla sie na miejscu 46 i z krajow ktore naleza do Unii za nami jest tylko Rumunia i Bulgaria.
Gwoli wyjasnienia ranking sporzadzona na podstawie przestrzegania regul demokratycznych i wolnosci obywatelskich w danym kraju.
Dla Ciebie jednak wystarczy ze sad wydal precedensowy wyrok a co wazniejsze bylo to pod rzadami lewicy i juz wiemy jak wolnosc Szwedow jest tlamszona.
Druga rzecz ktora zwrocila moja uwage w Twojej wypowiedzi to stwierdzenie ze w Stanach to by kogos kto sklada takie zawiadomienie wysmiali.Bardzo ciekawe bo Stany slyna z roznych precededensownych wyrokow a ostatnio bylo glosno o senatorze ktory wniosl pozew przeciwko Bogu chcac pokazac smiesznosc systemu w USA i jakos tego pozwu z miejsca nie odrzucono bo zostal oddany do rozpatrzenia.
Odnosnie romantycznosci.Glownymi idealami lewicy nie bylo "zabijmy wszystkich, którzy mają nasze pomysły i wizje świata głęboko gdzieś".Demagogia sie klania.
Idealy lewicy to Ci podalem wczesniej a o sposobie realizowania ich w tymze okresie chyba nie rozmawialismy.Ale kazdy moment dobry zeby pojechac po lewicy
Idealy znasz.Dla mnie na ten okres byly one iscie romantyczne.
Z mojej strony chyba zakoncze dyskusje na temat lewica-prawica.Jezeli chcesz to odpisz - jestem pewny ze to zrobisz atoli ja juz raczej nie pociagne tej rozmowy bo nigdy jej nie skonczymy a bronienie lewicy nie jest moim powolaniem.Troche ja pobronilem - zostawiam innym ocene czy zle czy dobrze - i na tym zakoncze.
Zycze Polsce zeby stala sie druga Szwecja (druga Japonia mielismy byc nie udalo sie) niewazne czy pod rzadami lewicy czy prawicy.Bo mnie nie boli czy rzadzi lewica czy prawica.Boli mnie jak rzadza sprzecznie z interesem kraju w moim rozumieniu i nie buduja takiej Polski jaka ja bym chcial ogladac.
Ave.