Valencia CF (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post autor: Lisek » 22 wrz 2007, 16:45

Up

Po przeciętnym meczu z Schalke, nadszedł czas na Betis. Mecz na wyjeździe, więc zapowiada się ciekawe widowisko. Nie wspomnę o kontuzjach, bo ten czynnik Valencii nie omijał nigdy, a szczególnie Vicente ;) Krążą plotki, a raczej co raz głosniej odzywają się zwolennicy zwolnienia Floresa. Drużyna wygrywa, fakt, faktem ale styl w jakim odnosi zwycięstwa jest poniżej krytyki. Porażka z Villarreal, wymęczone zwycięstwo z Almerią, czy z Valladoid pokazują, że zespół, który miał walczyć o najwyższe cele (jak zawsze) znowu początku sezonu nie może zaliczyć do udanych. Ja zresztą też jestem za zwolnieniem Floresa, który za długo pisatuje fotel trenera Ches. Na jego miejscu widziałbym Capello albo na przykład Mourinho :P Chociaż Soler mówił, że o żadnych zwolnieniach nie będzie mowy, to nie wiadomo jak wszystko się potoczy, bo w Valenci wszystko zmienia się z godziny na godzinę (patrz. sprawa z Del Horno, Ayalą).

Z Betisem zadebiutuje Hilderbrand, a Zigić jeszcze poczeka, kolejny kontuzjowany zawodnik, który przychodzi i nie gra. Kontrakt z zespołem przedłużył ostatnio Miguel, więc w zimie na pewno nie odejdzie, chociaż nie ma już pewnego miejsca w składzie. Jedynym plusem Floresa są rotacje, a w ten sposób żaden zawodnik nie może czuć się pewny swego. Nawet Villa ;)

Wróć do „Hiszpania”