Żużel

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post autor: PiotRoo » 23 wrz 2007, 13:35

No i Bydgoszcz pożegnała się z Ekstraligą. Jedyna szansa na jeżdżenie w najwyższej klasie rozgrywkowej to dzika karta, która równa się z wydatkiem rzędu 400 tys. zł. ZKŻ zdecydowanie objechał Polonię, myślę że decydujący był bieg juniorski, w którym zdecydowanymi faworytami była para bydgoska, tymczasem Zengota (świetny występ) i Kling powieźli Emila i Buczka na 5-1. Zielonogórzanie zrobili wielki krok ku utrzymaniu w Ekstralidze, ale nie mogą zlekceważyć drugiej drużyny I ligi, stawiam że będzie to Ostrów.

W spotkaniu finałowym zaś nie mam swojego faworyta, wiadomo że rundę zasadniczą dosyć pewnie wygrał Toruń, ale Leszno na pewno nie odpuści, zwłaszcza że ma w swoich szeregach choćby Leigh Adamsa. Aczkolwiek zawsze zawsze może się zdarzyć, że zawiedzie taki Krzysiu Kasprzak i lipa murowana. :D

Wczoraj odbyło się Grand Prix Słowenii w Krsko. Nicki dziki z Afryki :D dopełnił formalności i oficjalnie jest już Mistrzem Świata. W półfinałach znalazło się trzech Polaków: Gollob, Holta, Jaguś (szkoda, że nie poszło Hampelowi, rozkręcił się dopiero w końcówce, a szkoda bo liczyłem na jego utrzymanie w cyklu GP, a teraz szanse na to są znikome), ale niestety tylko jeden znalazł się w finale i ostatecznie wylądował na najniższym stopniu podium (a szkoda, że nie był to Gollob, bo teraz dogonić Crumpa będzie cholernie ciężko :roll:). Niemniej jednak gratulacje dla Rune Holty, tylko fajnie by było gdyby jednak się nie utrzymał w Grand Prix, bo wtedy najprawdopodobniej w przyszłym sezonie będzie startować w barwach Zielonej Góry. :D Chyba, że Lindgrenowi jednak nie dadzą dzikiej karty to będzie jeszcze masz innych rozwiązań. :)

Wróć do „Inne sporty”