Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 24 wrz 2007, 21:24

Dość zabawne, nie powiem Kamiński ma talent. Z tym że oprócz tego talentu ma tez talent jak to na polityka (polityk - osoba zawodowo zajmująca się polityką - jak widać nie ma tu sprecyzowania na partię, jedną partię) przystało do plecenia bzdur. I właśnie z drugiej strony ten spot jest żenujący - wytykanie PO pobudowanego tunelu. Czemu się nie czepiali w poprzednich wyborach bo za Waltzowej ten tunel nie został pobudowany. Tak tunel w takim miejscu i za takie pieniądze jest trochę dziwnym pomysłem, w dodatku chyba niezbyt dobrze pobudowany a do tego ma być tam wprowadzony system sterujący ruchem co pochłonie kolejne koszty - nie wiem kiedy to nastąpi ale plany jak na Polskę przystało oczywiście są. Z tym że ten tunel z tego co pamiętam (tak bo sprawa tego tunelu to historia ale oczywiście mamy kampanię wyborczą wiec trzeba wyciągać co sie da) mimo że został 'trochę' wyśmiany ale ułatwia ruch bo nad nim rozpoczyna się most idący przez Wisłę. I dzięki temu mamy skrzyżowanie w różnym poziomie co nie powoduje kolejnych korków. Nie wie może należało zbudować wiadukt z tym że on byłby bardziej uciążliwy dla okolicznych mieszkańców bo tam za wiele miejsca nie ma - z jednej strony Wisła a z drugiej jakieś budynki, może należało zbudować krótszy tunel i to pewnie byłoby najlepszym rozwiązaniem... a może i nie. No ale jest kampania więc gadać trzeba.
Inna sprawa to nowe billboardy a wcześniej spot Pisu o tym że w W-wie nie da się jeździć i nic się nie dzieje bo miasto jest rozkopane. Jakby nie było tych budów (jak budowniczy budują już pisałem gdzieś ale tak się buduje w całej Polsce zresztą to jest kampaniane wyolbrzymienie bo nie mozna mówić że sie w ogóle nie buduje) to PiS gadałby że Waltz nie wykorzystuje Unijnych pieniędzy a drogi w stolicy są dziurawe i też się nie da po nich jeździć - tak źle i tak nie dobrze. Za to Kaczyński Lech - prezydent PiSu (możecie się śmiać lub nie ale tak uważam, możecie sądzić że brat powinien wskoczyć za bratem w ogień i go popierać bez względu na sytuację w jakiej się znajdują ale chyba nie powinien mówić na kogo głosować tylko być bezstronny - przynajmniej ja tak uważam, tak wiem że czasem postępuje normalnie bo też dba o interesy Polaków ale jednak ma skazę a mieć nie powinien... aha no i za dużo oglądam TV) tyle nabudował dróg w W-wie że ho ho, tyle remontował że kolejne ho ho. A przynajmniej obiecywał więc to już coś he he. No a jeszcze te 'pobudowane' przez PiS autostrady w naszym kraju. Nie powiem coś się dzieje ale i działo się wcześniej tyle że to głównie remonty i przygotowania pod budowę autostrad (jak to słyszałem), nie wystarczy bo jak na te obiecanki to tępo jest zbyt poooowolne. Ale Tusk im wytknął tę sprawę więc PiS odpowiada tym samym z tym że dla mnie lepiej jest budować niż do tej budowy się przygotowywać.
Inna śmiesząca mnie sprawa to tłumaczenia pokemona Edgara że obrażając PO używał 'skrótu myślowego' (linka nie dam bo tak słyszałem w radio) :lol2: No ale Edgar jak to PiS ostatnio przystało gdy wyroki sądu nie są po ich myśli nie zgadza się z nimi (tak wiem sąd czasem skazuje niewinnych, inni politycy też się odwołują i nie zgadzają z wyrokami sądów ble ble ble więc to normalka bo odwoływać się można skoro nie jest to zabronione ble ble ble) więc OK niech się odwołuje ale mówienie o poważnych zarzutach że to był 'skrót myślowy'... :lol2:
Żeby nie było że jak zwykle czepiam się tylko PiS to dodam że śmieszny dla mnie jest spot PO pokazujący iż PiS z jednej strony mówi o walce z układami a z drugiej miała w swych szeregach Kaczmarka, w tym spocie występuje tez Pitera.
Inne billboardy PO te o spokoju, szacunku i budowaniu są... no dla mnie nie są genialne w swojej prostocie a jedynie proste. Nie wiem jakie one mają wpływ z socjologicznego punktu widzenia więc istnieje możliwość że jak zwykle się czepiam bo może mają one działanie hipnotyzujące :lol:
No i na koniec jeszcze ukraiński show w wykonaniu lidera LiDu - Kwaśniewskiegoooo... :zgon: Bez komentarza :heft:

fieldy pisze:Nie oznacza, to oczywiscie, ze zagłosuje na PiS Very Happy
A na kogo? :glass: Ja natomiast nie zdecydowałem jeszcze czy pójdę głosować :warrior:

A jak oceniacie przedwyborcze sondaże odnoszące się do rywalizacji w miastach :?: Myślałem że w Krakowie po odejściu Rokity wygra Ziobro a jak na razie wg sondaży ostro dostaje.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”