Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz » 25 wrz 2007, 0:12

franz pisze:Trzeba iść! Jak nie pójdziesz, to potem nie będziesz mógł krytykować władzy, rżadu, polityków itd. bo gdy miałes szanse zadecydowania o losach państwa w wyborach to sobie olełeś sprawe.
No właśnie głosuję zawsze odkąd mam prawo głosu i później tylko narzekam na tych co wygrali a których to wybrali inni :roll: Ale marudzę i może jakoś mi lepiej to jednak ciągle jest to samo - :hardkor2:
franz pisze:Ważne żeby iść na wybory nawet jeśli się nie wie do końca na kogo głosować
Z tego co się orientuję to znaczna większość osób z tych co zagłosują nie do końca interesują się polityką więc ten wybór do końca taki w pełni świadomy nie jest... ale może ważny ten głos, kolejny głos.
franz pisze:A co do tych sondazy to dziś zobaczyłem, że chyba raczej mało znany szerokim i ciemnemu ludowi Jarosław Gowin ma prawie 20% przewagi nad panem Zbigniewem Ziobro, troche mnie to zaszokowało bo to wydaje się nie możliwe z bardzo wielu powodów
No właśnie dotąd tego kolesia z PO kojarzyłem głównie z twarzy a nie nazwiska a tu taki wynik i to nad Ziobro który jak pokazywały sondaże jest jednym z popularniejszych polityków którym ufa lud.
franz pisze:podonie jest w Warszawie gdzie pan Tusk ma tez podobna przewage nad paem premierem choć to już jest możliwe bardziej
Mnie to nie zdziwiło skoro po panowaniu w stolicy Lecha w W-wie wygrała Waltz przed Marcinkiewiczem który w ogóle góruje nad innymi politykami to i może prowadzić Tusk. Zresztą on nie ma takiej przewagi jak Gowin a jakieś 7 czy 8%.
Chyba niewiele się zmieniło od ostatnich kilku sondaży z innych źródeł - prowadzi PiS przed PO i LiDem, jedynie przewaga się zmienia raz w jedną a raz w drugą stronę.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”