ROCK i gitarowe brzmienia

Awatar użytkownika
PiDi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: PiDi » 25 wrz 2007, 15:09

Foo Fighters wydaje nową płytę - Echoes, Silence, Patience and Grace, może nie grają oni wielkiej muzyki, ale warto sprawdzić, czy zabrzmią jak przed latami, czy - jak to próbują wszyscy - przekombinują. Wypowiedzi Dave'a Grohla, lidera Fusów mówią, że raczej postarają się być nowomodni. Płyta jest najbardziej eklektyczna z dotychczasowych dokonań kapeli. Oczywiście będą kawałki rockowe, do jakich przyzwyczailiśmy fanów Foo Fighters, ale pojawią się też zupełnie inne klimaty - mówi. Jakoś mnie się to nie podoba, zważywszy na to, że mało komu udaje się komplikowanie i "nowe wizje". I zobaczymy jak wygląda ta elektronika foofightersowa. Na dużo jednak nie liczę.

A moje upodobania muzyczne się coś zmieniły... Z pop-punkowych kawałków zacząłem się zagłębiać w przeszłość, co zaczęło obfitować w niemałe zainteresowanie Hendrixem, Zeppelinami, czy Queen. Dlaczego więc wspomniałem o Fightersach? Bo szanuje ich niektóre piosenki i wiem, że stać ich na dobre granie.

A propos Queen... Dalej ciągnie się bezgraniczny ciąg wydawania płyt reedycji płyt reedycji płyt starych płyt i koncertówek. Tym razem na rynek wychodzi koncert z Montrealu, z lat osiemdziesiątych. Półtora godziny niewiarygodnego widowiska z największymi przebojami, które zna praktycznie każdy.
franz pisze:Gdy bije kobiete a ona krzyczy - Erekcja", "Gdy mysle o krwi - Erekcja", "Kiedy podpalam jakis dom - Erekcja", "Była żywa zabiłem ją - Erekcja", "Gdy kopie łopatą w ziemi dół - Erekcja"
Tekst conajmniej dziwny... - Erekcja

Pozdrawiam

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”